Lelystad, verkeersbesluit: Het aanduiden van een eenrichtingsweg, het aanduiden van een geslotenverklaring in verband met een hoogtebeperking, het aanduiden van een parkeerverbod en het aanduiden van de voorrang op het terrein van het Tango tankstation, gelegen aan de Stationsweg 51 te Lelystad

Logo Lelystad

Registratienummer 202028661

Het college van burgemeesters en wethouders is, overeenkomstig artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994, het bevoegd gezag voor het nemen van dit verkeersbesluit;

Deze bevoegdheid is op grond van de Algemene mandaatregeling Lelystad 2019, gemandateerd aan de verkeerskundig medewerker.

Gelet op:

De voor het nemen van een verkeersbesluit relevante wetgeving in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990), het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene Wet Bestuursrecht.

Overwegende dat

  • voor de bestaande bebording op het terrein geen verkeersbesluit is genomen;

  • de bestaande eenrichtingsweg niet voldoet aan de wet- en regelgeving;

  • het parkeerverbod noodzakelijk is om ongewenst parkeren tegen te gaan;

  • het parkeerverbod bevoorrading van het tankstation mogelijk maakt;

  • het aanwezige parkeerverbod in de vorm van een sticker op het vulpunt voor brandstoffen niet handhaafbaar is;

  • de voorrangsregeling niet volledig is aangeduid bij het verlaten van het terrein;

  • om verwarring of onduidelijkheid te voorkomen, dienen verkeersborden op de voorgeschreven wijze te worden toegepast;

  • dit ter verzekering van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden en het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg;

  • de betreffende weg in beheer is bij de gemeente Lelystad;

  • op grond van artikel 23 Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer de eigenaar van de weg is gehoord;

  • op grond van artikel 24 Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer overleg is gepleegd met de korpschef van de nationale politie, in deze vertegenwoordigd door zijn gemachtigde verkeersspecialist van Politie Midden-Nederland. Er is een positief schriftelijk advies van de korpschef ontvangen over de verkeersmaatregel, registratienummer: 202030494

Besluit

  • aanduiden eenrichtingsweg: het verwijderen van de twee borden C3 aan de uitgangzijde van het tankstation. Deze vervangen door twee borden C2. Hiermee is de weg in deze richting gesloten voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee.

  • Het handhaven van de twee borden C3 aan de toegangszijde van het tankstation.

  • aanduiden geslotenverklaring in verband met een hoogtebeperking: het handhaven van de reeds aanwezige borden C19 (doorrijhoogte van 2.8 mtr) en de locatie waar deze zijn geplaatst.

  • aanduiden parkeerverbod: door middel van plaatsing van het bord E1 langs de zijde van de weg, ter hoogte van het vulpunt voor brandstoffen. Hiermee wordt parkeren verboden en blijft laden en lossen toegestaan. Als aanvulling kan de ruimte bestemd voor het lossen van brandstof worden gemarkeerd met een wit kruis op het wegdek.

  • aanduiden voorrangsregeling: plaatsen van twee borden B6 aan de zijde van de uitgang van het tankstation. Hiermee wordt duidelijk dat in combinatie met de aanwezige haaientanden bij het verlaten van het terrein voorrang moet worden verleend aan bestuurders op de kruisende weg.

Bovenstaande borden zijn verkeersborden zoals genoemd in de bijlage I van het RVV 1990.

Eén en ander aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening, registratienummer: 202028664

Lelystad, 19 mei 2020

het college van de gemeente Lelystad,

namens deze,

senior verkeerskundige van de afdeling beheer openbare ruimte,

 

D.H. Everwijn

 

Openbaarmaking en ter visie legging

Openbare bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door publicatie in de digitale Staatscourant en de Flevopost, verspreidingsgebied Lelystad.

Het besluit ligt er inzage vanaf 28 mei 2020, gedurende zes weken bij de Stadswinkel in het Stadhuis, Stadhuisplein 2. De openingstijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Vragen over dit besluit

Wij nodigen u uit eerst telefonisch contact op te nemen met een medewerker van het cluster verkeer als dit besluit onduidelijk is of vragen oproept. Dit kan voorkomen dat u een bezwaarschrift moet schrijven. We nemen dan samen met u ons besluit nogmaals door. U kunt na deze nadere toelichting alsnog een bezwaarschrift indienen als u het niet eens bent met ons besluit.

Bezwaar maken

U kunt tegen het besluit bezwaar maken binnen een termijn van zes weken. Deze termijn begint op de dag nadat dit besluit is gepubliceerd. U moet het bezwaarschrift tijdig indienen. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer in behandeling kunnen nemen.

U richt uw bezwaarschrift aan het college van de Gemeente Lelystad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad.

Uw bezwaarschrift moet in ieder geval de volgende gegevens bevatten:

  • uw naam en adres;

  • de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft;

  • uw handtekening(en);

  • een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (u kunt bijvoorbeeld de datum en ons kenmerk van de brief vermelden of een kopie meesturen);

  • de reden waarom u het niet eens bent met het besluit.

Daarnaast willen wij graag de volgende gegevens van u ontvangen:

  • uw telefoonnummer;

  • Uw e-mailadres.

Als iemand anders namens u het bezwaarschrift indient, moet u een machtiging afgeven.

Het is ook mogelijk om uw bezwaarschrift elektronisch in te dienen. Dat kan alleen via www.lelystad.nl.

U kiest dan voor het Digitaal loket en Mijn loket (burgers). U komt dan op uw Persoonlijke internetpagina bij de gemeente Lelystad. U moet bij het indienen van een bezwaarschrift uw DigiD gebruiken. Meer informatie over bezwaarschriften vindt u ook op www.lelystad.nl.

Ook kunt u een voorlopige voorziening vragen aan de rechtbank Midden-Nederland, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht.

 

Naar boven