Ontwerpbestemmingsplan Bovensmilde, Kanaalweg 188

Logo Midden-Drenthe

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Drenthe maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Bovensmilde, Kanaalweg 188 met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 21 mei 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het plangebied betreft de percelen aan de Kanaalweg 188 te Bovensmilde en De Streek 11 te Hooghalen. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is gebruik te maken van de Ruimte voor ruimteregeling. Hierbij wordt landschapsontsierende bebouwing gesloopt en mag ter compensatie een woning worden teruggebouwd. Aan de Kanaalweg 188 zal een deel van de bebouwing worden gesloopt en wordt de compensatiewoning gerealiseerd. Aan De Streek 11 te Hooghalen zal bebouwing worden gesloopt, de voormalige bedrijfswoning zal blijven bestaan. De agrarische bestemming wordt gewijzigd in een woonbestemming.

 

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 21 mei 2020 gedurende 6 weken ter inzage. Het ontwerp bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken is vanaf 21 mei 2020 in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. De imro-code van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.1731. Kanaalweg188BS-ONT1.

 

Zienswijzen

Gedurende de periode van inzage, heeft iedereen de gelegenheid om een zienswijze kenbaar te maken. Dit kan schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen dient u bij voorkeur in via het zienswijzenformulier op de website www.middendrenthe.nl. Dit kan met ingang van 21 mei 2020. Een reactie op papier richt u aan de gemeenteraad van Midden-Drenthe, Postbus 24, 9410 AA in Beilen. Maak voor het indienen van een mondelinge zienswijze eerst een afspraak. Van een mondelinge zienswijze maken wij een verslag.

 

Informatie

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Steven Yntema van de afdeling Ruimte van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer: (0593) 53 93 41, e-mail: gemeente@middendrenthe.nl

 

 

Naar boven