Gemeente Lopik - ontwerpbesluit tot het wijzigen van het bestemmingsplan - Dorp 116, Benschop

Logo Lopik

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik bekend dat het wijzigingsplan ’Dorp 116’ te Benschop ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Op het agrarische bouwperceel Dorp 116 te Benschop staat een agrarisch bedrijfscomplex. De nieuwe eigenaar is voornemens de bestaande activiteiten uit te breiden, ten einde de toekomstbestendigheid van het bedrijf te borgen. Om deze planontwikkeling mogelijk te maken is een wijzigingsplan opgesteld

Het perceel heeft in het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied de bestemming ’Agrarische doeleinden’ met de functieaanduiding ’grondgebonden veehouderij’. Het perceel is voorzien van een bouwvlak en heeft de dubbelbestemming ’Agrarisch gebied met landschappelijke openheid’.

Dit besluit is voorbereid conform art. 23, lid 5, van het bestemmingsplan Landelijk Gebied, jo. art. 3.9a, lid 1, jo. art. 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit tot het wijzigen van het bestemmingsplan ligt van 20 mei 2020 tot en met 30 juni 2020 voor een ieder ter inzage. De stukken zijn raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente, www.lopik.nl, onder ’inwoners’ en vervolgens ’bestemmingsplannen’. Daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis te Lopik. Hiervoor dient u een afspraak te maken met één van de medewerkers van het team RO via het algemene telefoonnummer 0348 55 99 55.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen op het ontwerpbesluit tot het wijzigen van het bestemmingsplan. U kunt uw zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB te Lopik. Voor meer informatie over dit besluit kunt u contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 0348 55 99 55.

Anterieure overeenkomst

Ingevolge artikel 6.24, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening jo. art. 6.2.12, van het Besluit ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Lopik tevens bekend dat zij voorafgaand aan de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, overeenkomstig art. 6.12, van de Wet ruimtelijke ordening een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en de betrokken partijen. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst is voor een ieder te raadplegen via het team RO, van de gemeente Lopik.

 

Naar boven