Gemeente Cranendonck concept verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Graafschap Hornelaan te Budel

Logo Cranendonck

Concept verkeersbesluit nr. 1159665

Betreft: aanwijzen parkeerplaats als gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken, Graafschap Hornelaan te Budel.

Datum: 12 mei 2020

 

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CRANENDONCK,

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het concept besluit:

er een aanvraag is ingediend voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken in de Graafschap Hornelaan te Budel;

de Graafschap Hornelaan in eigendom en/of beheer en onderhoud is bij de gemeente Cranendonck;

de Graafschap Hornelaan binnen de bebouwde kom van Budel ligt en een erftoegangsweg is met een snelheidsregime van 30 km/uur;

de aanvrager heeft aangetoond dat hij/zij niet kan parkeren op eigen terrein en beschikt over een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders;

hiermee de noodzaak voor een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is aangetoond;

Vereiste van besluit:

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering:

Uit het oogpunt van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 opgenomen doelstellingen:

het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Het gewenst is om:

Een parkeerplaats in de Graafschap Hornelaan aan te wijzen als een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats op kenteken.

Belangenafweging:

Er zijn geen redenen om aan te nemen dat door bovengenoemde maatregelen belanghebbenden onevenredig worden benadeeld, noch dat door te nemen maatregelen een onduidelijke verkeerssituatie ontstaat.

Gehoord:

Met betrekking tot dit verkeersbesluit is, overeenkomstig artikel 24 BABW, overleg gepleegd met de gemandateerde namens de Korpschefs van de Politiedistrict Zuidoost Brabant.

Concept besluit:

Op grond van vorenstaande overwegingen zijn burgemeester en wethouders voornemens de volgende verkeersmaatregel te treffen:

het aanwijzen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats in de Graafschap Hornelaan te Budel door middel van het plaatsen van een bord E06 uit het RVV 1990 met onderbord met het kenteken van de aanvrager erop. Een en ander op de locatie zoals nader aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening.

 

Cranendonck 15 mei 2020

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN CRANENDONCK

Namens deze,

 

P.A.W. van Bree

Beleidsmedewerker

Publicatie:

Vanaf de dag volgend op de datum van de bekendmaking van het concept besluit in de Staatscourant, ligt het conceptverkeersbesluit onder de naam “aanwijzen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Graafschap Hornelaan" ter inzage. Vervolgens heeft u 6 weken de tijd om het concept verkeersbesluit in te zien in het gemeentehuis.

U kunt reageren op het voorstel 

Bent u het niet eens met de verandering die wij voorstellen? Dan kunt u uw zienswijze indienen binnen 6 weken na de dag van deze bekendmaking. Dit doet u door een brief te sturen. Vermeld in deze brief het nummer van het (concept-) verkeersbesluit en een beschrijving van uw zienswijze.

 

Bijlage: Situatietekening gehandicaptenparkeerplaats op kenteken Graafschap Hornelaan.

Naar boven