Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019”, met de daarop betrekking hebbende stukken, wordt vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan “Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019” is opgesteld voor de volgende locaties:

  • H.J.E Wenckebachweg 200

  • H.J.E Wenckebachweg 212

  • Amsterdam, sectie AG, nrs. 1586 (gedeeltelijk) en 1587 (gedeeltelijk)

Deze locaties liggen alle drie aan de H.J.E Wenckebachweg nabij de kruising met de Duivendrechtsekade en de Ring A10 Oost.

Abusievelijk ontbreekt in het geldende bestemmingsplan “Weespertrekvaart-Zuid” de maximaal toegestane bouwhoogte van gebouwen voor bovengenoemde drie locaties en geldt voor een van deze locaties een onjuiste minimale bouwhoogte. Het ontwerpbestemmingsplan heeft als doel het geldende bestemmingsplan op deze onderdelen te repareren en voor zover er een concreet bouwplan is, deze bouwhoogte vast te leggen. Volgens het ontwerpbestemmingsplan zullen de volgende bouwhoogten gelden:

  • H.J.E Wenckebachweg 200: minimale bouwhoogte 15 meter, maximale bouwhoogte 30 respectievelijk 40 meter;

  • H.J.E Wenckebachweg 212: minimale bouwhoogte 15 meter, maximale bouwhoogte 30 respectievelijk 62 meter;

  • Amsterdam, sectie AG, nrs. 1586 (gedeeltelijk) en 1587 (gedeeltelijk): minimale bouwhoogte 6 meter, maximale bouwhoogte 20 meter.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan “Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019” ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 22 mei 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • De afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje-Vrijstaatplein 2, te Amsterdam. In verband met het Corona-virus verzoeken wij u te bellen met 14020 voor het fysiek inzien van de stukken.

Het ontwerpbestemmingsplan “Reparatieplan Weespertrekvaart-Zuid 2019” met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1908BPSTD-OW02.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Zienswijzen kunnen schriftelijk en mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar:

Gemeente Amsterdam

De directeur van Ruimte & Duurzaamheid

T.a.v. team Oost, de heer T. Brouwer

Postbus 2758, 1000 CT AMSTERDAM

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Oost, de heer T. Brouwer, telefoonnummer 14020 en/of e-mailadres ton.brouwer@amsterdam.nl.

Amsterdam, 20 mei 2020

Burgemeester en wethouders

Peter Teesink

secretaris

Femke Halsema

burgemeester

Naar boven