Vastgesteld bestemmingsplan Leeuwarden - Aansluiting Overijsselselaan Zuid

Logo Leeuwarden

Van donderdag 16 januari 2020 tot en met donderdag 27 februari 2020 ligt het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van dit bestemmingsplan betreft de gronden direct ten westen van de Overijsselselaan, tegenover de aansluiting op de wijk De Zuidlanden (Sudertrimdielsdyk).

Ontwikkeling

Langs de Brédyk ten zuiden van Leeuwarden staat een aantal woningen die vanwege de aanleg van de Haak rond Leeuwarden met de auto niet meer goed bereikbaar zijn. Om een goede autobereikbaarheid van de bewoners langs de Brédyk te garanderen, is de gemeente voornemens een directe aansluiting te maken vanaf de Brédyk op de Overijsselselaan. Deze aansluiting zal in de toekomst ook worden gebruikt voor de ontsluiting van de nieuwbouwwijk Middelsee die aan de westkant van de Overijsselselaan zal worden ontwikkeld. De gewenste situatie kan niet op basis van de huidige planologische regeling worden gerealiseerd. Er geldt voor een deel een agrarische bestemming. Om deze reden is een planherziening noodzakelijk. Dit bestemmingsplan voorziet hierin.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden (op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur en op donderdag tot 19.30 uur). Hier kunt u ook vragen stellen over het plan en de procedure.

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Beroep

Bent u het niet eens met dit vastgestelde bestemmingsplan? Dan kunt u beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt alleen beroep instellen:

  • van 17 januari 2020 tot en met 27 februari 2020;

  • als u belanghebbende bent en een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan hebt ingediend;

  • als u belanghebbende bent en aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

Voorlopige voorziening

Hebt u beroep ingesteld, dan kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit kan alleen in spoedeisende zaken.

Het besluit tot vaststelling treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven