Gemeente Heerhugowaard - voorontwerpbestemmingsplan - De Vaandel Zuid, m.e.r. beoordelingsbesluit

Logo Heerhugowaard

Start inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘De Vaandel Zuid’, terinzagelegging van het m.e.r. beoordelingsbesluit.

Het college van burgemeester en wethouders van Heerhugowaard maakt bekend dat gedurende 6 weken voor eenieder het voorontwerpbestemmingsplan ‘De Vaandel Zuid’ en het bijbehorende m.e.r. beoordelingsbesluit ter inzage liggen.

Voorontwerpbestemmingsplan ‘De Vaandel Zuid’

Het bestemmingsplan ‘De Vaandel Zuid’ voorziet in de transformatie van een grotendeels niet ontwikkeld bedrijventerrein naar een nieuw en onderscheidend verblijfsgebied voor wonen, werken en voorzieningen. Het plangebied voor dit bestemmingsplan wordt globaal begrensd door het sportcomplex ‘De Vork’ in het zuiden, het (niet ontwikkelde) bedrijventerrein ‘De Vork’ in het westen, de bestaande bebouwing aan de Middenweg in het oosten en de Westfrisiaweg in het noorden. Het bestemmingsplan voorziet onder andere in de ontwikkeling van het Expertisecentrum, een instelling voor bijzonder onderwijs van Heliomare en Aloysius Stichting en in buurtschap ‘Waaranders’, een woon-zorgconcept vormgegeven als groene, inclusieve woonbuurt. Buurtschap ‘Waaranders’ voorziet in maximaal 150 zowel grondgeboden woningen als appartementen voor verschillende doelgroepen. Een groen en eetbaar landschap van moes- en pluktuinen en boomgaarden vormt de basis voor het buurtschap. Voor de gronden ten noorden van Buurtschap Waaranders maakt het bestemmingsplan de bouw van 50 woningen mogelijk. Voor de bestaande lintbebouwing aan de Middenweg worden vooralsnog geen ontwikkelingen verwacht. De locatie van Parlan en het Transferium vormen een belangrijke schakel met de bestaande stad. Op termijn ligt een herontwikkeling van deze gronden naar maatschappelijke voorzieningen, mogelijk gecombineerd met woningen, voor de hand. Daartoe is in het voorontwerpbestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

M.e.r. beoordelingsbesluit

Op grond van het Besluit m.e.r. is het bestemmingsplan een m.e.r.-beoordelingsplichtig besluit. Ten behoeve van de m.e.r-beoordeling is een aanmeldnotitie opgesteld. Op grond van deze aanmeldnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders op 5 mei 2020 besloten dat er geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld voor het bestemmingsplan ‘De Vaandel Zuid’, aangezien de ontwikkelingen die dit bestemmingsplan mogelijk maakt geen ‘belangrijke nadelige gevolgen’ voor het milieu met zich brengen. Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit (het bestemmingsplan) rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Eenieder kan zijn/haar opvatting over het m.e.r.-beoordelingsbesluit via een inspraakreactie kenbaar maken in het kader van de terinzagelegging van het voorontwerpbestemmingsplan.

Terinzageligging

Het voorontwerpbestemmingsplan, het m.e.r.-beoordelingsbesluit en de aanmeldnotitie (die als bijlage XI bij de toelichting van het bestemmingsplan is opgenomen) liggen gedurende 6 weken, met ingang van woensdag 13 mei tot en met dinsdag 23 juni voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Het voorontwerpbestemmingsplan en de aanmeldnotitie zijn ook digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij zoekterm de naam ‘De Vaandel Zuid’ invult, wordt u direct naar de stukken geleid. U kunt ook het nummer invullen:

NL.IMRO.0398.BP52DEVAANDELZUID-VO01.

Als gevolg van de maatregelen rondom het Corona-virus dient vooraf een afspraak te worden gemaakt om de papieren stukken op het gemeentehuis in te komen zien. Wij verzoeken u telefonisch contact op te nemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072. Als het niet lukt via www.ruimtelijkeplannen.nl het plan te raadplegen en u kunt of wilt liever niet naar het gemeentehuis komen dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met de hieronder genoemde contactpersoon via 14072 zodat we gezamenlijk kunnen kijken naar een alternatieve oplossing.

Inspraakmogelijkheden

Gedurende de termijn van terinzageligging is er voor eenieder de mogelijkheid om zijn/haar inspraakreactie schriftelijk en/of mondeling kenbaar te maken aan burgemeester en wethouders (Postbus 390, 1700 AJ Heerhugowaard). De inspraakreacties zullen worden opgenomen in het naar aanleiding van de inspraakprocedure op te stellen verslag, waarbij met redenen omkleed wordt aangegeven op welke punten al dan niet tot aanpassing van de stukken wordt overgegaan. Voor het mondeling kenbaar maken van uw inspraakreactie wordt u verzocht vooraf contact op te nemen met dhr. R. Frusch, telefoonnummer 14-072, email r.frusch@heerhugowaard.nl.

 

Naar boven