Kennisgeving 1.3.1 Bro en inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘Westeinde Perceel 961 D’

Logo Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk maakt, overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend, dat het bestemmingsplan ‘Westeinde Perceel 961 D’ wordt voorbereid. Het voorontwerp van het bestemmingsplan is vrijgegeven voor inspraak.

Plangebied

Het projectgebied is gelegen ten noordwesten van de bebouwde kom van Noordwijk. Het perceel ligt niet direct langs de Westeinde, maar ligt op circa 50 meter ten noordwesten ervan, verscholen achter enkele bomen. Ten oosten van het perceel zijn enkele uitlopers van het landgoed Nieuw Leeuwenhorst aanwezig.

Inhoud van het plan

Op de locatie Westeinde perceel 961 sectie D is de initiatiefnemer voornemens om de huidige bebouwing te verwijderen en deze te vervangen door een nieuw te bouwen woning. Het bestemmingsplan biedt het juridisch en planologisch kader voor de ontwikkeling van deze nieuw te bouwen woning met een maximale inhoud van 750 m3 en een maximale goot- resp. bouwhoogte van 4 en 8 meter. De woning zal voldoen aan de voorwaarden vanuit de gemeente en de regio gesteld worden om een Ruimte-voor-Ruimte woning te realiseren. Daarnaast wordt er op het meest oostelijke deel van het perceel een ecologische verbindingszone gerealiseerd van 25 meter breed.

Ter inzage

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Westeinde Perceel 961 D’ ligt van woensdag 13 mei 2020 tot en met dinsdag 23 juni 2020 ter inzage. Het is in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPBGWesteindeD961-VO01 .

In verband met de geldende beperkingen wegens de volksgezondheid is inzage in het gemeentehuis alleen mogelijk op afspraak. Inzien kan alleen van 9:00-12:00 uur en tussen 14:00-16:00 uur. Voor het maken van een inzage-afspraak kunt u bellen met +31 (0)71 36 60 000. U wordt echter dringend verzocht het plan digitaal te bekijken en alleen een afspraak te maken als dit niet anders kan.

Inspraakreactie

Een inspraakreactie kan door een ieder worden ingediend. Dit moet binnen de termijn van de terinzagelegging (tot en met 23 juni 2020) en kan mondeling, maar bij voorkeur schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van “inspraak voorontwerpbestemmingsplan ‘‘Westeinde Perceel 961 D“. Voor een eventuele mondelinge (telefonische) inspraakreactie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ontwikkeling, (071) 36 60 000.

 

Naar boven