Inpassingsplan Vrijliggend fietspad N832

Logo Gelderland

 

Wat vindt u van het plan voor het vrijliggend fietspad langs de N832?

Tussen het kruispunt Bernseweg-Weigraaf en Molen Achterdijk-Uilecotenweg in de gemeente Maasdriel komt een nieuw vrijliggend fietspad. Het bestaande vrijliggende fietspad vanaf de Uilecotenweg tot aan de rotonde in Kerkwijk wordt verbreed. Dit ligt gedeeltelijk in de gemeente Maasdriel en deels in de gemeente Zaltbommel.

 

Het vrijliggende fietspad zorgt voor een veiliger fietsverbinding en stimuleert het gebruik van de fiets. Het ontwerp inpassingsplan hiervoor is nu klaar. Op 12 mei 2020 hebben Gedeputeerde Staten van Gelderland dit ontwerp inpassingsplan vastgesteld. Vanaf 14 mei 2020 kan iedereen dit officiële plan (ontwerp-inpassingsplan) bekijken en tot en met 24 juni 2020 reageren.

 

Waar kunt u de stukken bekijken?

U kunt de stukken vinden op: www.gelderland.nl/N832. Hier vindt u ook informatie over de verdere planning en procedure van het project. De stukken staan ook op: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPfietspadN832-ONT1.

U kunt de stukken ook lezen bij de provincie te Arnhem (Markt 11, Arnhem) en bij de gemeenten Maasdriel (Kerkstraat 45, Kerkdriel) en Zaltbommel (Hogeweg 11, Zaltbommel). Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vragen wij u om alleen naar het gemeentehuis of provinciehuis te komen als het digitaal lezen van deze stukken voor u geen optie is.

 

Telefonisch spreekuur

Uiteraard houdt ook Provincie Gelderland zich aan de voorschriften in het kader van het Corona virus. Wij houden daarom een telefonisch spreekuur om uw vragen te beantwoorden. Kijk voor meer informatie op onze website www.gelderland.nl/N832.

 

Uw officiële reactie

Het reageren op een officieel plan van de overheid om uw omgeving te veranderen is een wettelijk recht. Uw reactie heet officieel een zienswijze. U kunt telefonisch reageren, maar onze voorkeur gaat uit naar een schriftelijke reactie, via een e-mail, brief of via het reactieformulier. Dit formulier vindt u op gelderland.nl/N832.

 

Uw e-mail kunt u sturen naar: post@gelderland.nl. Uw brief naar het College van Gedeputeerde Staten van Gelderland, postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Vermeld daarbij: zienswijze ontwerp inpassingsplan Vrijliggend fietspad N832, zaaknummer 2020-003170. Vermeld ook uw adres en telefoonnummer. Ons antwoord op alle reacties heet een zienswijzenota. De zienswijzennota publiceren we op www.gelderland.nl/N832.

 

Tot wanneer reageren?

Reageren kan vanaf donderdag 14 mei 2020 tot en met woensdag 24 juni 2020.

 

Wat gebeurt er verder?

Een zienswijze kan aanleiding geven tot aanpassing of verduidelijking van het plan. Provinciale Staten besluiten hier waarschijnlijk dit najaar over. Na de besluitvorming wordt het inpassingsplan opnieuw zes weken ter inzage gelegd. Tijdens deze termijn kan een belanghebbende die op tijd een zienswijze heeft ingediend over het ontwerp-inpassingsplan, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Meer informatie over het instellen van beroep volgt in de publicatie van het definitieve inpassingsplan.

 

Meer informatie

Hebt u vragen? Voor meer informatie over het project of de procedure kunt u contact opnemen met het Provincieloket, 026 359 9999.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

Naar boven