Ontwerp bestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Hulst’

Logo Hulst

 

Burgemeester en wethouders van Hulst maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.8, lid 1van de Wet ruimtelijke ordening in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bedrijventerreinen Hulst’ van 14 mei tot en met 24 juni 2020 voor een ieder ter inzage ligt in de gemeentewinkel, Grote Markt 24 te Hulst. Tevens is het plan digitaal raadpleegbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.0677.bpbedrijventerrein-001O. Het nieuwe bestemmingsplan heeft betrekking op de bedrijventerreinen: Hogeweg te Hulst, Hoek & Bosch te Kloosterzande, Walsoorden en Clinge.

 

Inhoud

Op dit moment geldt er voor elke bedrijventerrein in de gemeente Hulst een apart bestemmingsplan. Hierin staat voor welke functies u de grond mag gebruiken en of u er mag bouwen. Door al die verschillende plannen is er geen eenduidig beleid. Daardoor wijken de mogelijkheden per bedrijventerrein soms af. Om te zorgen dat er voor alle ondernemers dezelfde regels gaan gelden, is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Gronden met eenzelfde bestemming krijgen, onafhankelijk van de locatie, dezelfde bouw- en gebruiksregels.

Het nieuwe bestemmingsplan is consoliderend van aard. Dat betekent dat de tot nu toe geldende bestemmingen de basis vormen voor het nieuwe bestemmingsplan. Verder worden gebruiks- en bouwmogelijkheden geboden die ruimte geven aan de wensen van deze tijd.

 

Zienswijzen

Een ieder kan binnen de termijn van terinzagelegging schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 49, 4560 AA Hulst. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar worden gemaakt bij de afdeling Wonen & Werken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling Wonen & Werken, tel.: 14 0114.

Momenteel is de gemeentewinkel enkel op afspraak te bezoeken. Indien u het plan wilt inzien, vragen wij u een afspraak te maken tijdens onze bezoekuren via www.gemeentehulst.nl of via tel. 14 0114.

 

Hulst, 13 mei 2020

 

Burgemeester en wethouders van Hulst

De burgemeester, J.F. Mulder

De secretaris, S. ter Wal

Naar boven