VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN EN BEELDKWALITEITSPLAN ‘MILL, STATIONSSTRAAT 21, CONCERTZAAL’

Logo Mill en Sint Hubert

 

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert maken - overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening - bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ‘Mill, Stationsstraat 21, Concertzaal’ heeft vastgesteld op 16 april 2020. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Er is geen exploitatieplan vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in de realisering van circa tien (senioren)woningen ter plaatse van het terrein van de voormalige concertzaal aan de Stationsstraat 21 te Mill. Deze worden op basis van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO Woongroep Concertzaal) dan wel op andere wijze gerealiseerd.

Het beeldkwaliteitsplan ‘Mill, Stationsstraat 21, Concertzaal’ is – in aanvulling op verankering in het bestemmingsplan - in het kader van artikel 12a van de Woningwet als welstandskader voor de ter plaatse beoogde beeldkwaliteit vastgesteld.

De belangrijkste ambtshalve wijzigingen die zijn doorgevoerd in het vastgestelde bestemmingsplan betreffen het vervallen van de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie 2’ en het toevoegen van nadere bodemonderzoeksrapportages.

 

Het bestemmingsplan, vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken, waaronder het beeldkwaliteitsplan, liggen zes weken ter inzage van vrijdag 1 mei 2020 tot en met donderdag 11 juni 2020. Een uitgeprint exemplaar van de stukken kan (op afspraak en met inachtneming van de COVID-19/Corona-richtlijnen van het RIVM) worden ingezien bij de publieksbalie in het gemeentehuis tijdens openingstijden. Tegen betaling zijn afschriften verkrijgbaar. U kunt de stukken ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl, onder ID-nummer NL.IMRO.0815.BPMiConcertzaal-VA01.

 

Gedurende de beroepstermijn van 2 mei 2020 tot en met 12 juni 2020 kan tegen het besluit beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • een ieder tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt op 13 juni 2020 in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Mill, 30 april 2020

 

Burgemeester en wethouders van Mill en Sint Hubert

Naar boven