Gemeente Heerhugowaard - vaststelling bestemmingsplan - A.C. de Graafweg 8 en 8a, Heerhugowaard

Logo Heerhugowaard

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 14 april 2020 het bestemmingsplan A.C. de Graafweg 8 en 8a gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan wordt ter visie gelegd.

Het plangebied is gelegen aan de A.C. de Graafweg 8 en 8a, in het buitengebied van de gemeente Heerhugowaard. Het plangebied betreft de voormalige agrarische bedrijfslocatie en een uitbreiding in zuidelijke richting.

Met de herziening van het bestemmingsplan A.C. de Graafweg 8 en 8a wordt een actueel juridisch-planologisch kader voor de geplande ruimtelijke ontwikkeling opgesteld.

In het bestemmingsplan is tevens een overzicht opgenomen van de wijzigingen van het vastgestelde bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Terinzageligging

Het gewijzigde vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl . Als u bij de zoekterm de naam ‘A.C. de Graafweg 8 en 8a’ invult of de volgende code invult: NL.IMRO.0398.BP85ACDEGRAAFWG8-VA01 , wordt u direct naar het plan geleid.

Als gevolg van de maatregelen rondom het Corona-virus dient voor het inzien van de papieren stukken vooraf een afspraak te worden gemaakt. Wij verzoeken u daarvoor telefonisch contact op te nemen met het klantcontactcentrum via telefoonnummer 14072.

Beroepsmogelijkheden

Vanaf 2 mei 2020 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken alsmede voor belanghebbenden die geen zienswijze kenbaar hebben gemaakt en kunnen aantonen door de gewijzigde vaststelling in een ongunstiger positie te worden gebracht, beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 30 april 2020

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard

Naar boven