Ontwerpbeheersverordening Beheersverordening verkamering woningen 2020, Maasdriel

Logo Maasdriel

Deze beheersverordening ziet er op dat het gebruik van woningen voor bewoning door meer dan één huishouden niet langer rechtstreeks (ofwel zonder nadere afweging door de gemeente) mogelijk is. Voor verkamering van woningen (bijvoorbeeld voor de huisvesting van arbeidsmigranten) is hierdoor een afwijking van de beheersverordening noodzakelijk, waardoor het beleid 'huisvesting arbeidsmigranten 2019' (en de rechtsopvolgers van dit beleid) op effectieve wijze ten uitvoer gebracht kan worden. Om deze reden is deze beheersverordening opgesteld waarin een eenduidige juridische regeling is opgenomen. Door deze regeling wordt in alle situaties in woonbestemmingen een relatie gelegd met het begrip 'huishouden'. De beheersverordening voorziet in een actueel juridisch-planologische regeling voor het plangebied. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied in overeenstemming met het bestaande feitelijk en planologische toelaatbare gebruik geregeld.

Inzien

Van 30 april 2020 tot en met 10 juni 2020 ligt de ontwerpbeheersverordening en de daarbij horende stukken tijdens de openingstijden voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 45 in Kerkdriel. U kunt de beheersverordening ook vinden op;

 

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0263.BV0002-ON01

De bronbestanden zijn beschikbaar via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0263.BV0002-ON01/

Reageren

Iedereen kan tijdens de inzagetermijn reageren op de ontwerpbeheersverordening. Uw reactie stuurt u onder vermelding van 'Beheersverordening verkamering woningen 2020' aan: de gemeenteraad van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. Wij ontvangen bij voorkeur uw reactie schriftelijk, per e-mail is niet mogelijk! Als u uw reactie mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor contact opnemen met de behandelend ambtenaar. Het is niet mogelijk om bezwaar dan wel beroep aan te tekenen tegen het besluit tot vaststelling van de beheersverordening.

Meer informatie

Bel (14 0418) of mail (info@maasdriel.nl) de gemeente en vraag naar mevr. Litjens.

Kerkdriel, 29 april 2020

Naar boven