Gemeente Amsterdam - Vrijgeven inspraak wijzigen welstandniveau voor de duur van de transformatie en instellen preventieve toetsing voor veel voorkomende kleine bouwplannen voor het project Vreeswijkpad

Logo Amsterdam

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam maakt bekend dat zij 0p 7 april 2020 heeft ingestemd met het voornemen tot wijzigen van het welstandsniveau en instellen preventieve toetsing voor veel voorkomende kleine bouwplannen voor het project Vreeswijkpad en dit ontwerpwelstandskader vrij te geven voor inspraak.

Het project Vreeswijkpad 5-11 in de wijk Gaasperdam, stadsdeel Amsterdam Zuidoost behelst de herontwikkeling van een scholencluster en twee à drie woonblokken. Voor dit gebied geldt dat in de welstandsnota ‘De schoonheid van Amsterdam’ uit 2016 een gewoon welstandsniveau van toepassing is.

Door het welstandsniveau te wijzigen van ‘gewoon’ naar ‘bijzonder’ zal het niveau van de nieuwbouw een grotere bijdrage leveren aan de kwaliteit van de omgeving en aan de kwaliteit van de bouwwerken op zichzelf.

Aanpassing welstandskader

Bouwplannen moeten voldoen aan verschillende voorwaarden en daar is welstand er één van. De welstandsnota ‘De Schoonheid van Amsterdam’ geldt voor heel Amsterdam en biedt uitgangspunten, waardering, beoordeling en criteria waar omgevingsvergunningen aan moeten voldoen. Voor de welstandscriteria wordt ter plaatse van de gebiedscontour voor het project Vreeswijkpad het gebied aangewezen als ‘Transformatielocatie’, waardoor het welstandsniveau wijzigt van ‘gewoon’ naar ‘bijzonder’

Preventieve toetsing voor veel voorkomende kleine bouwplannen

In aanvulling op deze welstandscriteria ter plaatse van de gebiedscontour voor het project Vreeswijkpad wordt preventieve toetsing aan de welstandsnota ‘De Schoonheid van Amsterdam’ ingesteld voor veel voorkomende kleine bouwplannen.

Geef uw mening

Bekijk de voorgenomen wijziging van het welstandskader voor het project Vreeswijkpad en het instellen van preventieve toetsing aan de welstandsnota ‘De Schoonheid van Amsterdam’ voor veel voorkomende kleine bouwplannen.

De aanpassing van het welstandskader en het instellen van preventieve toetsing voor veel voorkomende kleine bouwplannen liggen vanaf 29 april 2020 zes weken ter inzage bij:

Tijdens de terinzagelegging kunt u de stukken inzien. Tot en met 11 juni 2020 kunt u uw reactie geven:

  • -
  • -

    schriftelijk: burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Graag onder vermelding van ‘Inspraakreactie welstandskader Vreeswijkpad’

Voor het kenbaar maken van een mondelinge reactie kunt u op werkdagen een afspraak maken via e-mail naar jop.van.den.berg@amsterdam.nl. of via telefoonnummer 14020. Een afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Na de inspraakperiode

Wij verwerken alle reacties in een nota van beantwoording. De nota van beantwoording gaat eerst naar het college van B en W en daarna naar de gemeenteraad.

 

Amsterdam, 21 april 2020

Burgemeester en wethouders van Amsterdam

Naar boven