Bekendmaking Klimaatplan, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

De Minister van Economische Zaken en Klimaat heeft het eerste Klimaatplan vastgesteld op 1 april 2020. Op dit plan is geen mogelijkheid voor beroep.

Het Klimaatplan is vastgesteld op grond van de Klimaatwet en beschrijft de hoofdlijnen van het nationale klimaatbeleid voor de periode 2021–2030. De inhoud van het eerste Klimaatplan is gebaseerd op het Klimaatakkoord.

Over het concept-Klimaatplan heeft van 24 augustus 2019 tot 4 oktober 2019 een publieksconsultatie plaatsgevonden. Een ieder kon in deze periode een reactie geven op het concept-Klimaatplan.

De Afdeling Advisering van de Raad van State is gehoord over het Klimaatplan. Het kabinet heeft in een nader rapport gereageerd op de beschouwingen van de Raad van State. Het concept Klimaatplan is op 25 november 2019 aan de beide kamers der Staten-Generaal aangeboden. Het definitieve Klimaatplan bevat ten opzichte van het concept-Klimaatplan enkele redactionele aanpassingen, maar is inhoudelijk ongewijzigd.

Stukken bekijken

Het Klimaatplan, de beschouwingen van de Raad van State en het nader rapport zijn te raadplegen op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/klimaatverandering/klimaatbeleid en van 29 april 2020 tot 10 juni 2020 tijdens reguliere openingstijden op locatie:

Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, Bezuidenhoudseweg 73, 2594 AC Den Haag.

Meer informatie over de publieksconsultatie en alle openbare reacties kunt u vinden op https://www.internetconsultatie.nl/klimaatplan.

Naar boven