Bestemmingsplan “Zanksböske te Maasbree”

Logo Peel en Maas

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat de gemeenteraad op 14-04-2020 het bestemmingsplan “Zanksböske te Maasbree” heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het omzetten van de woonbestemming naar groen, ter plaatse van de Venloseweg te Maasbree. De bestemmingsplanprocedure komt voort uit verplichtingen gesteld in de 'Regeling specifieke uitkering aankoop woningen onder een hoogspanningsverbinding'. De ontwikkeling bestaat concreet uit:

  • Slopen van de uitgekochte woningen;

  • Omzetten van de woonbestemming naar groen, daarmee bewoning van de percelen niet meer mogelijk te maken;

  • Verbreden van de entree / inrit van het buurtschap;

  • Behouden van de garageboxen voor garage en/of opslagdoeleinden.

Inzien bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl via het IDN-nummer: NL.IMRO.1894.BPL0210-VG01;

  • Op de gemeentelijke website www.peelenmaas.nl;

  • Vanwege de coronacrisis niet op papier in te zien bij de publieksbalie. Indien deze noodzaak er toch is kunt u contact opnemen met ondergenoemd contactpersoon.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen van 23-04-2020 tot en met 04-06-2020 beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met Paul Cuppen of een van de andere medewerkers van Team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer 077 306 66 66.

 

Panningen, 21 april 2020

Naar boven