Ontwerpfacetbestemmingsplan “Woningsplitsing en woningomzetting”

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf 29 april 2020 gedurende een termijn van 6 weken de volgende stukken ter inzage liggen:

- Het ontwerp van het facetbestemmingsplan "Woningsplitsing en woningomzetting" met identificatienummer NL.IMRO.0106.02BP201910000k-B001 en de daarbij bijbehorende stukken.

In de Woonvisie Assen 2016 wordt nadruk gelegd op het vergroten van de aantrekkelijkheid van Assen als woonstad. Assen wil een aantrekkelijke, leefbare woonstad zijn waar iedereen prettig woont. Het behoud van de kwaliteit van de ‘bestaande stad’ wordt als basisopgave beschouwd. De leefbaarheid van de stad wordt volgens het bestuursakkoord beïnvloed door onder andere de kwaliteit van woningen en de woonomgeving. In de gemeente Assen is een toename van woningsplitsing en woningomzetting waar te nemen. Er is behoefte aan een juridisch-planologisch instrument om aanvragen voor woningsplitsing en woningomzetting te reguleren. Onderhavig facetbestemmingsplan biedt een uniforme nieuwe regeling ten aanzien hiervan.

Middels onderhavig facetbestemmingsplan vervallen de vigerende bestemmingsplannen niet. Het facetbestemmingsplan is een aanvullende en deels vervangende regeling ten aanzien van woningsplitsing/woningomzetting op de bestaande bestemmingsplannen van Assen.

Waar kunt u het plan inzien

De digitale versie van het plan met planidentificatienummer NL.IMRO.0106.02BP201910000k-B001 is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het facetbestemmingsplan met bijbehorende stukken met ingang van 29 april 2020 in papiervorm ter Inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het facetbestemmingsplan kunt u terecht bij Mevrouw E. Langbroek of de heer J. de Boer, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl .

Mocht u niet in staat zijn om de stukken via www.ruimtelijkeplannen.nl in te zien en indien het ook niet mogelijk is de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen het ontwerp van het facetbestemmingsplan.

Zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Deze zienswijzen zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

 

Naar boven