Tervisielegging ontwerp-bestemmingsplan “Stadsveld – Pathmos 2019” (NL.IMRO.0153.BP00199-0002)

Logo Enschede

Voor een gebied dat begrensd wordt door de Westerval in het noorden, de Pathmossingel in het oosten, de Haaksbergerstraat in het zuiden en de Usselerrondweg in het westen, is het bestemmingsplan “Stadsveld - Pathmos 2019” ontworpen. Het betreft grofweg de wijken Stadsveld, Pathmos (ten westen van de Pathmossingel), 't Zwering en Bruggert en daarnaast het bedrijventerrein Josink Es en een strook met bedrijven aan de zuidzijde van de Westerval.

Met het nieuwe bestemmingsplan krijgt het plangebied actuele bestemmingsplanregels. Het gaat daarbij vooral om regels voor de bestaande (legale) situatie, maar er zijn ook aanpassingen doorgevoerd naar aanleiding van nieuw beleid, nieuwe (voortschrijdende) inzichten en enkele concrete projecten in het gebied. Het gaat onder andere om het specifieker bestemmen van maatschappelijke panden en praktische aanpassingen in de regels voor bedrijventerrein Josink Es. Ook zijn meer cultuurhistorische waarden beschermd, waaronder waardevolle naoorlogse panden en cultuurhistorisch belangrijke ruimtelijke structuren.

Inzien bestemmingsplan:

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt van 23 april 2020 tot en met 3 juni 2020 voor een ieder ter inzage.

Bestemmingsplan digitaal inzien:

Het ontwerp-bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan digitaal worden ingezien op

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0153.BP00199-0002

De bronbestanden kunnen worden gedownload via de webpagina

https://www.ruimtelijkeplannen.enschede.nl/plannen/NL.IMRO.0153.BP00199-/NL.IMRO.0153.BP00199-0002/

 

Dit kan op de volgende manieren: door te klikken op de link of deze link te kopiëren in uw browser. Ook kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl zoeken op naam.

Papieren versie bestemmingsplan inzien:

Wilt u liever de papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan inzien? Dan verzoeken wij u een mail met de naam van het plan te sturen naar vergunning@enschede.nl U ontvangt dan van ons een pdf versie van het gevraagde ontwerpbestemmingsplan.

Nadere toelichting of inzien bestemmingsplan op stadskantoor is niet mogelijk:

Vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om een afspraak te maken voor het inzien van en/of het geven van een nadere toelichting over het ontwerpbestemmingsplan.

Heeft u vragen of wilt u een nadere toelichting?

Wilt u vragen stellen over het ontwerpbestemmingsplan of een nadere toelichting ontvangen? Dan kunt u een email sturen aan vergunning@enschede.nl. Wij verzoeken u in de mail aan te geven dat u een afspraak wilt maken en de naam van het plan, uw naam en telefoonnummer te vermelden. Het stellen van vragen via de email wordt niet gezien als het indienen van een zienswijze.

 

Reageren

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling een zienswijze omtrent dit ontwerp-bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad.

  • Digitale zienswijzen: kunnen worden ingediend via www.enschede.nl. Om digitaal een zienswijze te kunnen indienen dient u te beschikken over DigiD of E-herkenning.

  • Schriftelijke zienswijzen: kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 20, 7500 AA Enschede. In de brief moeten de volgende zaken vermeld worden: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Stadsveld - Pathmos 2019’, uw naam en adres en uw handtekening.

  • Mondelinge zienswijze: Vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om een afspraak te maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze.

 

 

Naar boven