Ontwerpbestemmingsplan Vijfhuizen Groeneweg Woudweg, ontwerpbesluit omgevingsvergunning bouw 35 appartementen Groeneweg Woudweg

Logo Haarlemmermeer

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat:

a. het ontwerpbestemmingsplan Vijfhuizen Groeneweg Woudweg met planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGvyfgroewgwoudwg-B001 en

b. het ontwerpbesluit omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure) voor de bouw van 35 appartementen aan Groenweg en Woudweg te Vijfhuizen, zaaknummer 2899335, olonummer 4081295

ter inzage worden gelegd.

De voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten vindt gecoördineerd plaats zoals bedoeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Het ontwerpbestemmingsplan 

Het plangebied wordt omsloten door een groene zone aan de zuidwestzijde, de Groeneweg, de Woudweg, de Nes en de Hellemeerstraat te Vijfhuizen.

Met het bestemmingsplan worden in totaal 35 woningen mogelijk gemaakt, in twee bouwlagen gestapeld. Die zijn bedoeld ter vervanging van de twintig woningen die er intussen zijn gesloopt.

Tot het bestemmingsplan behoort ook een strook te realiseren parkeerplaatsen langs de noordwestzijde van de Nes tussen de Groeneweg en de Herenweg, en een parkeerplaats op de westpunt van het plangebied.

Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning

Op 7 december 2018 is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor de bouw van 35 sociale huurwoningen aan de Groeneweg te Vijfhuizen.

 

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit omgevingsvergunning, beide met de bijbehorende stukken, kunt u raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente www.haarlemmermeer.ro .

De stukken van de aanvraag omgevingsvergunning met het ontwerpbesluit kunt u ook raadplegen op de website van de Omgevingsdienst: loket.odnzkg.nl.

De stukken liggen ook ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp, Raadhuisplein 1. Op afspraak zijn de stukken op werkdagen in te zien van 9-17 uur. Een afspraak hiervoor maakt u via 0900–1852.

Het is niet uit te sluiten dat wegens maatregelen in verband met het coronavirus nadere beperkingen worden gesteld aan het inzien van de stukken op het raadhuis.

De terinzageligging begint op 21 april 2020 en duurt zes weken.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de inzage kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpbesluit omgevingsvergunning mondeling als schriftelijk naar voren brengen.

Schriftelijk kan er een zienswijze worden ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan door een brief te schrijven aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

Mondeling kan dit in het raadhuis in Hoofddorp (zie hiervoor).

Digitaal kan dit met gebruikmaking van DigiD door een formulier in te vullen dat u vindt via de website van de gemeente Haarlemmermeer www.haarlemmermeer.nl/ro.

Wij verzoeken u om bij uw zienswijze zo duidelijk mogelijk aan te geven over welke ontwerpbesluiten u een zienswijze naar voren brengt (bestemmingsplan of omgevingsvergunning).

Voor zienswijzen tegen het ontwerpbesluit omgevingsvergunning moet u de brief richten aan burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.

 

Naar boven