Ontwerp bestemmingsplan “Herziening Kernen Sint Anthonis”

Logo Sint Anthonis

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan:

“Herziening Kernen Sint Anthonis”

Het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.1702.1HerzieningKernen-ON01 betreft een actualisatie van alle komplannen binnen de gemeente Sint Anthonis voor wat betreft de locaties die niet overeenkomen met de bestaande situatie. Daarnaast zijn in de periode vanaf 2013 diverse omgevingsvergunningen voor afwijkingen van het bestemmingsplan verleend. Deze vergunningen worden in het ontwerpbestemmingsplan juridisch-planologisch vastgelegd. Ook wordt voor een aantal locaties een ambtshalve wijziging doorgevoerd. Tenslotte zijn er bepalingen opgenomen die zorgen voor meer flexibiliteit in de planregels waardoor het eenvoudiger wordt om panden om te zetten naar een woonbestemming.  Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 21 april 2020 voor de duur van zes weken ter inzage. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken is te raadplegen op www.sintanthonis.nl onder het kopje inwoners/bekendmakingen/RO/overzicht bekendmakingen/ruimtelijke ordening.

Ook kunt u het bestemmingsplan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Normaal gesproken kunt u het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis. In verband met de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus regelen wij dit tijdelijk op maat.

Wilt u het bestemmingsplan inzien, neem dan contact op met Gerard Kusters, mailadres is gerardkusters@sintanthonis.nl, rechtstreeks telefoonnummer: 0485 -208197.

Dan bespreken we wat uw concrete vraag is en hoe we in uw informatiebehoefte kunnen voorzien.

Eenieder is gerechtigd binnen genoemde termijn mondeling en schriftelijk zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar te maken bij de gemeenteraad, Postbus 40, 5845 ZG SINT ANTHONIS.

 

Sint Anthonis, 20 april 2020

Naar boven