Ontwerp bestemmingsplan Adorp, ‘t Stee

Logo Het Hogeland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Het Hogeland maken bekend dat het ontwerp bestemmingsplan voor Adorp ’t Stee ter inzage wordt gelegd. Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat er op het voormalige voetbalveld 't Stee aan de Vang in Adorp maximaal 18 woningen worden gebouwd.

Ter inzage

Met ingang van 23 april 2020 tot en met 3 juni 2020 ligt het ontwerp bestemmingsplan Adorp ‘t Stee (NL.IMRO.1966.BPAD2012BEHE1her01-ON01) voor iedereen ter inzage bij de centrale balie van het gemeentehuis locatie Winsum. Adres: Hoofdstraat W 70 te Winsum. U kunt het plan ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website.

zienswijzen

Gedurende de periode dat het ontwerp bestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen op het plan een zienswijze indienen. Dit kan zowel schriftelijk als mondeling. Zienswijzen kunnen niet per email worden ingediend. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van het Hogeland, Postbus 26, 9980 AA Uithuizen. Uw zienswijze dient te zijn voorzien van datum, naam, adres en handtekening. Vermeld bovenaan uw brief bij onderwerp: ‘zienswijze ontwerp bestemmingsplan Adorp ’t Stee’. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer B. Moes van het team ruimtelijke ordening-beleid, telefoon 088 – 345 8888.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling

Burgemeester en wethouders van het Hogeland maken op grond van artikel 7.17, van de Wet milieubeheer bekend dat zij ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het project hebben besloten dat er in de verdere procedure van het bestemmingsplan kan worden volstaan met de uitkomsten van de vormvrije m.e.r.-beoordeling in de toelichting van het bestemmingplan.

Aanleiding

Ingevolge de Wet milieubeheer en het Besluit milieubeheer moet bij de voorbereiding van een besluit dat een 'activiteit' mogelijk maakt en dat belangrijke gevolgen voor het milieu kan hebben worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) moet worden opgesteld. Op grond van het Besluit milieueffectrapportage, Bijlage onderdeel D11.2 geldt een m.e.r.-beoordelingsplicht voor de aanleg, wijziging of uitbreiding van een stedelijk ontwikkelingsproject, in gevallen waarin de activiteit betrekking heeft op een oppervlakte van 100 hectare of meer of een aaneengesloten gebied en 2000 of meer woningen omvat (drempelwaarde).

Overweging

De beoogde ontwikkeling blijft ruim onder de drempelwaarde. Daarom kan voor de m.e.r.-beoordeling worden volstaan met een vormvrije m.e.r.-beoordeling en een verkorte weergave ervan in de toelichting van het bestemmingsplan. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen.

Wilt u reageren op het besluit m.e.r.-beoordeling?

Het is niet mogelijk om te reageren op het besluit m.e.r.-beoordeling op andere wijze dan via het indienen van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan.

In verband met de coronacrisis zal geen openbare informatiebijeenkomst worden gehouden. Tevens wordt u dringend geadviseerd het bestemmingsplan in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl of via onze website. Een bezoek aan het gemeentehuis in Winsum om het bestemmingsplan in te zien is weliswaar mogelijk, maar wordt gezien de corona-maatregelen als minder gewenst beschouwd en kan alleen op afspraak.

 

Naar boven