Vastgesteld Omgevingsvisie Buitengebied Winterswijk

Logo Winterswijk

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Winterswijk de Omgevingsvisie Buitengebied Winterswijk op 19 december 2019 gewijzigd hebben vastgesteld. Het betreft een Structuurvisie conform artikel 2.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Met de vaststelling van de Omgevingsvisie buitengebied heeft de gemeenteraad ook besloten om het beleid Landgoederen in Winterswijk (2010), Visie Buitengebied 2005, Paardenhouderijen in het buitengebied van de gemeente Winterswijk (2011), Nota uitbreiding van niet-agrarische bedrijvigheid in het buitengebied van Winterwijk (2010) en Beleidsnota bovenplans verevenen (2011) en Beleidsnota bovenplans verevenen (bijgesteld) (2015) in te trekken.

 

Doel en ligging

De omgevingsvisie buitengebied is een actualisatie van de Visie Buitengebied uit 2005. De omgevingsvisie buitengebied biedt een kader om af te kunnen wijken van het geldende bestemmingsplan voor het buitengebied. De keuzes in de omgevingsvisie vormen bovendien een basis voor de inhoud van het toekomstige omgevingsplan voor het buitengebied.

Het plangebied omvat het totale buitengebied van Winterswijk. De kern van Winterswijk (inclusief bedrijventerreinen) maakt geen onderdeel uit van de omgevingsvisie.

 

Waar ter inzage

De vastgestelde Omgevingsvisie is met ingang van woensdag 15 januari 2020 digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0294.OV1907BGOMGEVVISIE-VA01.

Tegen de vaststelling van de omgevingsvisie staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

 

Naar boven