Verkeersbesluit Wegafsluitingen vanwege werkzaamheden Maxisweg

Logo Gooise Meren

 

Publicatiedatum: 16-04-2020

Wettelijke bepalingen

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) is namens het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren een verkeersbesluit genomen.

Aanleiding verkeersbesluit

Vanwege werkzaamheden de Maxisweg in Muiden wordt deze weg afgesloten tussen de Mariahoeveweg en de Pampusweg en wordt het inrijverbod op de Maxisweg over de brug parallel aan de A1 opgeheven.

Doelstelling verkeersbesluit 

Ingevolge artikel 2, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna WVW) kunnen de krachtens deze wet vastgestelde regels strekken tot

 

  • 1.

    het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

Maatregelen

Het instellen van inrijverboden op de Maxisweg in Muiden wordt deze weg afgesloten tussen de Mariahoeveweg en de Pampusweg en opheffen van het inrijverbod voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen op de Maxisweg tussen de Diemerpolderweg en de Pampusweg van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 17 april in de avonden en nachten van 21:00 tot 7:00 uur.

Overwegingen

Overwegende;

  • 1.

    Om veilig te kunnen werken aan weg vrij dient te blijven van alle verkeer;

  • 2.

    dat op grond van het bepaalde in artikel 15 lid 1 WVW en artikel 12 BABW voor het plaatsen van verkeerstekens een verkeersbesluit noodzakelijk is;

  • 3.

    dat de hierna genoemde wegen c.q. weggedeelten onder beheer en binnen de grenzen gelegen zijn van de gemeente Gooise Meren in de Muiden of gelegen zijn in de gemeente Diemen;

  • 4.

    tot het van kracht laten zijn van voornoemde verkeersmaatregelen zoveel korter of langer als noodzakelijk is;

Overleg politie

Gelet op de BABW heeft overleg met de politie plaats gevonden.

Bekendmaking

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant en op de website van de gemeente Gooise Meren.

Besluit

Op grond van de overwegingen heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om:

  • 1.

    Het instellen van inrijverboden en gesloten verklaring voor voetgangers middels de verkeersborden C1 en C16 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990 op de Maxisweg tussen de Mariahoeveweg en de Pampusweg van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 17 april in de avonden en nachten van 21:00 tot 7:00 uur.

  • 2.

    Het opheffen van het inrijverbod voor motorvoertuigen op meer dan twee wielen op de Maxisweg tussen de Diemerpolderweg en de Pampusweg van dinsdag 14 april tot en met vrijdag 17 april in de avonden en nachten van 21:00 tot 7:00 uur middels het verwijderen van bord C6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en verkeerstekens 1990

Tekening

Op de tekeningen met tekeningnummers 2020-13-1 staat de bebording weergegeven.

Bussum, 13-04-2020

namens Burgemeester en wethouders van Gooise Meren,

Dhr. K. Iskender

Adjunct afdelingshoofd Mens en Omgeving

Bezwaar

U kunt tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan het College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Gooise Meren, postbus 6000, 1400 HA Bussum. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Een bezwaar heeft geen opschortende werking van het besluit. Indien er sprake is van onverwijlde spoed, dan kunt u een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te laten treffen. U kunt dit verzoek indienen bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin u uw woonplaats heeft. Voor het verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven