Gemeente Amsterdam - vaststelling bestemmingsplan, gecoördineerde afgifte omgevingsvergunning en besluit om geen exploitatieplan vast te stellen - Cruquius Deelgebied 4B, Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikelen 3.8, 3.30 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend::

De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 2 april 2020, het bestemmingsplan Cruquius Deelgebied 4B vastgesteld. Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad voorts besloten geen exploitatieplan vast te stellen. Het college heeft de omgevingsvergunning verleend.

Coördinatie

Op 9 mei 2019 hebben burgemeester en wethouders op grond van de Coördinatieverordening Amsterdam besloten tot gecoördineerde voorbereiding en bekendmaking, als bedoeld in artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, van het (ontwerp) bestemmingsplan en de (ontwerp)omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en de hierop betrekking hebbende stukken.

Dit betekent dat de publicatie over en de terinzagelegging van het (ontwerp)bestemmingsplan en de (ontwerp)omgevingsvergunning in één proces worden gecoördineerd, met één beroepsgang. De terinzagelegging van het bestemmingsplan en het besluit verlenen omgevingsvergunning vindt daarom gelijktijdig plaats.

Bestemmingsplan

Het plangebied Cruquius deelgebied 4B Nieuwevaartweg 7 ligt in stadsdeel Oost in het Cruquiuswerkgebied. Het ontwerpbestemmingsplan beoogt het bestemmingsplan ‘Cruquius’ dat in 2013 is vastgesteld deels te vervangen. In Cruquius deelgebied 4B worden 10 woningen en bedrijvigheid gerealiseerd.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning (OLO 4498273) heeft betrekking op het oprichten van een gebouw op een terrein gelegen aan de Nieuwevaartweg 7 te Amsterdam, met bestemming daarvan tot woningen en commerciële ruimten.

MER-beoordelingsbesluit

Voor het bestemmingsplan Cruquius Deelgebied 4B behoeft geen Milieu Effect Rapportage (MER) te worden opgesteld, omdat er geen belangrijke gevolgen voor het milieu te verwachten zijn die de opstelling van een MER noodzakelijk maken.

Geen exploitatieplan

Bij besluit van gelijke datum heeft de gemeenteraad tevens besloten geen exploitatieplan vast te stellen omdat het verhaal van kosten van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd en geen noodzaak wordt gezien om een tijdvak of fasering te bepalen of nadere eisen, regels of een uitwerking van regels te stellen.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan Cruquius Deelgebied 4B, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen liggen met bijbehorende stukken ter inzage met ingang van 16 april 2020, totdat onderstaande beroepstermijn is verstreken.

De stukken liggen ter inzage bij de Afsprakenbalie van Stadsloket Oost, Oranje Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur. Contactpersoon is M. Schmeink.

In verband met het corona-virus verzoeken wij u voor het fysiek inzien van de stukken een afspraak te maken via 14020. U kunt online een afspraak maken op www.amsterdam.nl/afspraak.

Het bestemmingsplan Cruquius Deelgebied 4B met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1904BPSTD-VG01

Beroepstermijn

Een belanghebbende kan binnen zes weken na de dag waarop de besluiten ter inzage zijn gelegd een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit bestemmingsplan. Op grond hiervan dienen alle beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen en de omgevingsvergunning treden in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet.

Voorlopige voorziening

De werking van een besluit wordt door indiening van een beroepschrift niet opgeschort. Degene die beroep heeft ingesteld, kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient gericht te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak (schriftelijk: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, of digitaal: https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn van het bestemmingsplan wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van een verzoek is griffierecht verschuldigd.

Gegevensbescherming gemeente Amsterdam

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 15 april 2020

burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

 

Naar boven