Inspraak welstandscriteria Arken

Logo Leeuwarden

Van donderdag 16 april tot en met woensdag 27 mei 2020 liggen deze welstandscriteria ter inzage.

Welstandscriteria Arken

Deze welstandscriteria zijn opgesteld voor alle arken (woonarken en recreatiearken) in de gemeente. De bestaande regels voor arken zijn samengevoegd in dit document.

Tot voor kort stond het welstandskader ten behoeve van de beoordeling van aanvragen om een ligplaatsvergunning voor woonschepen en arken in de beleidsregel “Welstand op het water”. Voor de beoordeling van woonschepen geldt per 1 december 2019 de “Welstandsnota ligplaatsen”. Voor arken moet een nieuw welstandskader worden vastgesteld, op basis waarvan aanvragen om een omgevingsvergunning voor arken kunnen worden beoordeeld. Er is niet voor gekozen om nieuwe regels op te stellen, omdat de bestaande regels goed voldoen. De regels voor arken uit de (voorheen) geldende beleidsregels/welstandsnotities zijn daarom samengevoegd.

Deze ontwerp welstandscriteria liggen tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan Leeuwarden – Arken en woonschepen ter inzage.

Geen inloopbijeenkomst

Vanwege de coronacrisis organiseren wij geen inloopbijeenkomst voor deze welstandscriteria. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. U kunt daarom contact opnemen met Selma Mollema, adviseur ruimtelijke ordening, als u een verdere toelichting wilt op de inhoud van de welstandscriteria en de verdere procedure:

Selma Mollema selma.mollema@leeuwarden.nl of via 06 319 63 306.

Inzage

De ontwerp welstandscriteria kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden, vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak en als u de criteria thuis niet digitaal in kunt zien (noodzaak).

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Reageren

Van donderdag 16 april tot en met woensdag 27 mei 2020 kunt u een inspraakreactie over dit plan indienen. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • welstandscriteria Arken

      • waarom u een reactie indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur).

Naar boven