Verkeersbesluit verplaatsen laad- en losstrook Waterstraat Zaltbommel

Logo Zaltbommel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel;

 

Gelet op:

- De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW), de uitvoeringsvoorschriften behorende bij het BABW en de Algemene wet bestuursrecht;

- Het bepaalde in artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 waarbij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten aan ons college toekomt.

 

Overwegende dat:

 

- de Waterstraat te Zaltbommel gelegen is;

- het betreffende gebied in beheer is bij de gemeente Zaltbommel waardoor de gemeente derhalve bevoegd is tot het nemen van het verkeersbesluit;

- de huidige laad-en losstrook ter hoogte van Waterstraat 6 niet voldoet aan de juiste inrichting en regelmatig overlast veroorzaakt voor het doorgaande verkeer;

- de huidige strook ook vaak wordt gebruikt als parkeerstrook;

- het onjuiste gebruik van de parkeerstrook regelmatig gevaarlijke verkeerssituaties oplevert;

- het gewenst is de huidige laad- en losstrook op te heffen en hiervoor in de plaats twee stroken enkel voor het laden en lossen aan te wijzen aan weerszijde van de Markt.

 

Gehoord:

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW heeft overleg plaatsgevonden met de, daartoe gemandateerde, verkeersadviseur van politie-eenheid Oost-Nederland, afdeling D.R.O.S., werkzaam binnen het district Gelderland-Zuid.

 

Besluiten :

-de huidige laad- en losstrook ter hoogte van Waterstraat 6 op te heffen;

- Twee nieuwe laad- en losstroken aan te wijzen aan weerszijde van de Markt;

- de laad- en losstroken voorzien van de borden E07.

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Zaltbommel

Op 9 april 2020,

Dit besluit wordt in de Staatscourant gepubliceerd op 16 april 2020

 

Niet mee eens?

Bent u niet het niet eens met dit besluit? Dan kunt u daartegen schriftelijk bezwaar maken. Vermeld altijd de redenen van uw bezwaar en het onderwerp van dit besluit. U stuurt uw bezwaar binnen zes weken na de publicatiedatum van dit besluit naar de gemeente. Dit kan per post of digitaal (via een formulier op de website).

Dit besluit treedt direct in werking, ook als u bezwaar maakt. Als u dit niet wil, vraagt u dan de Voorzieningenrechter een voorlopige voorziening te treffen. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook bezwaar heeft gemaakt en u een spoedeisend belang heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Dit kan ook digitaal. Kijk op de site http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht voor de voorwaarden. Vraagt u een voorlopige voorziening aan, dan moet u griffierecht betalen.

 

Naar boven