Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Amersfoortsestraat 124 en besluit hogere grenswaarden.

Logo Soest

 

Vastgestelde besluiten

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wro bekend dat de gemeenteraad van Soest op 16 maart 2020 het bestemmingsplan Amersfoortsestraat 124 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid dat de bestaande kantoorgebouwen aan de Amersfoortsestraat 124 worden getransformeerd tot woningen. De beoogde ontwikkeling heeft betrekking op de bestaande bebouwing en voorziet niet in sloop en nieuwbouw. Hierdoor ontstaan 28 woningen variërend in grootte van 73 tot 240 m2. Voor één kantoorgebouw (het meest zuidelijke) wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Dit pand blijft bestemd als kantoor en kan in de toekomst eventueel ook omgezet worden naar wonen of een woon-zorgcomplex met maximaal 24 woningen of 28 zorgwoningen met bijbehorende voorzieningen.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor het Besluit hogere grenswaarden geluid voor het plangebied verleend. In het Besluit hogere waarden geluid zijn hogere waarden bepaald voor de oost- en westgevel van de voorste twee woongebouwen en de noordgevel van de gebouwen in de tweede lijn. Het vaststellen van een hogere waarde voor deze woningen voldoet aan het gemeentelijk beleid ten aanzien van hogere grenswaarden, zoals is vastgelegd in de Nota geluidbeleid 2012.

Ter inzage vastgestelde besluiten

Het bestemmingsplan Amersfoortsestraat 124 en het besluit hogere grenswaarden geluid liggen van 16 april 2020 tot en met 27 mei 2020 ter inzage.

 

Digitaal raadplegen

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien via:

www.ruimtelijkeplannen.nl

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0342.BPLG0027-0301

www.soest.nl/bestemmingsplannen

https://0342.ropubliceer.nl/?phID=E76EBF6E-DE8E-4C41-B55A-F4E848358313

Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.0342.BPLG0027-301. Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij twijfel of verschil boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).

 

Voor professioneel gebruik kunt u de planbestanden hier downloaden: https://digitaleplannen.nl/0342/E76EBF6E-DE8E-4C41-B55A-F4E848358313

 

Beroep en voorlopige voorziening

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het genomen besluit geldt, dat gedurende de beroepstermijn de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

iedere belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en

iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was zich tijdig met een zienswijze tot de gemeenteraad te wenden.

 

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Daarvoor moet naast het beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden gericht aan de Voorzitter van de ABRvS, op bovenstaand adres.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven