Vaststelling bestemmingsplan “Nieuwstraat 55 te Budel”

Logo Cranendonck

Burgemeester en wethouders van de gemeente Cranendonck maken bekend op grond van artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, dat de gemeenteraad in de openbare vergadering van 3 maart 2020 het bestemmingsplan “Nieuwstraat 55 te Budel” gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Doel van de bestemmingsplanwijziging

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het realiseren van 15 woningen in het kader van het woningbouwproject Nieuwstraat 55.

 

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Nieuwstraat 55 te Budel”, de bijbehorende bijlagen en het raadsbesluit liggen gedurende een termijn van 6 weken ter inzage, ingaande op 15 april 2020 tot en met 27 mei 2020.

Het vastgestelde bestemmingsplan is te raadplegen via http://1706.ropubliceer.nl/ en www.ruimtelijkeplannen.nl (via IMRO-codering: NL.IMRO.1706.BPBDL0035-VAS1). Als u op de plan-ID klikt wordt u doorverwezen naar www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan bestaat uit de verbeelding, regels en de daarbij behorende toelichting. Tevens is een exemplaar in te zien bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 te Budel.

 

Wijziging:

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerp bestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. Onder andere de volgende wijzigingen zijn doorgevoerd:

- Op de verbeelding is de aanduiding ‘specifieke bouwaanduiding –

afschermende voorziening’ toegevoegd aan de oostelijke perceelgrens met een breedte van

ongeveer 2 meter naar aanleiding van de nota van wijzigingen.

- Enkele planregels zijn licht gewijzigd;

- Een aanvullend akoestisch onderzoek is toegevoegd;

- De stikstofberekening is toegevoegd.

Alle wijzigingen vindt u terug in de nota van zienswijzen.

 

Beroep

Tegen het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de termijn voor de terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door:

 

  • 1.

    Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad.

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

  • 3.

    Belanghebbenden, die beroep instellen tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht.

     

In werking treding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende die tijdig beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn van zes weken ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven