Vaststelling exploitatieplan Zandzoom 2019 Heiloo Kennisgeving ex artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Logo Heiloo

 

Burgemeester en wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 9 april 2020 voor een periode van zes weken ter inzage ligt:

het exploitatieplan Zandzoom 2019 Heiloo.

 

Inhoud van het exploitatieplan

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd.

Het plangebied Zandzoom 2019 Heiloo betreft het gebied dat globaal is gelegen tussen de Vennewatersweg aan de noordzijde en de grens met de gemeente Castricum aan de zuidzijde. Aan de westzijde bevindt zich een deel van het landelijk gebied van Heiloo en aan de Oostzijde bevindt zich het golfterrein. Bij het opgestelde bestemmingsplan, dat woningbouw mogelijk maakt, is een exploitatieplan opgesteld. Hierin wordt onder andere het gemeentelijke kostenverhaal geregeld. Het exploitatieplan bevat tevens de eisen en regels over de wijze van inrichting van het gebied.

Op 2 maart 2020 is het exploitatieplan Zandzoom 2019 gewijzigd vastgesteld door de gemeenteraad.

 

Ter inzage

Het raadsbesluit, het vastgestelde exploitatieplan, het vastgestelde bestemmingsplan en de hierbij behorende stukken, inclusief de nota’s zienswijzen zijn vanaf donderdag 9 april tot en met woensdag 20 mei 2020 in te zien:

bij de informatiebalie in het gemeentehuis van Heiloo, Raadhuisplein 1 te Heiloo;

 

Via internet

op de website van de gemeente Heiloo (www.heiloo.nl/zandzoom);

op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Onder planID NL.IMRO.0399.bpZandzoom2019-EX04

Vanwege de Corona pandemie verzoeken wij u gebruik te maken van de mogelijkheden om de stukken digitaal in te zien zoals hierboven omschreven. Wilt u toch de fysieke exemplaren inzien dan kunt u een afspraak maken bij de heer M. van den Berg, bereikbaar op maxvandenberg@debuch.nl.

 

Beroep

Vanaf de dag van ter inzage legging van de stukken kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan.

Beroep kan worden ingesteld door:

Belanghebbenden, die eerder tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het ontwerpexploitatieplan;

Belanghebbenden, die niet kunnen instemmen met de wijzigingen, die de gemeenteraad bij de vaststelling in de beide plannen heeft aangebracht;

Belanghebbenden, die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen de beide ontwerpplannen in te dienen.

 

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Daarbij moet u aangeven naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

De besluiten tot vaststelling van dit bestemmingsplan en van het exploitatieplan treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking.

 

Voorlopige voorziening

Binnen de beschreven beroepstermijn kan ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op het verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Bakkum van het team Plannen & Projecten, telefoonnummer 088 – 909 7904 of stuur een email naar jeannetbakkum@debuch.nl.

.

Heiloo, 8 april 2020

Naar boven