Hernieuwde publicatie Concept-Omgevingsplan Binnenstad en Singels

Logo Arnhem

 

Deze hernieuwde bekendmaking vindt plaats omdat het concept-omgevingsplan vanaf woensdag 8 april eveneens in papieren vorm ter inzage ligt.

 

Burgemeester en wethouders maken bekend dat ter inzage ligt het

Concept-omgevingsplanplan Binnenstad en Singels

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.886-0201.

Plangebied

Het plangebied betreft de Arnhemse historische Binnenstad, de Singels, Het gebied Arnhem Centraal en de zuidelijke Binnenstad

De locatie wordt globaal begrensd door de spoorlijn Arnhem-Zutphen, de Apeldoornsestraat en de Singels in het noorden en oosten, de Rijnkade in het zuiden en het Roermondsplein, het Nieuwe Plein en het Stationsplein in westen.

Aanleiding en doel

De Arnhemse binnenstad en het stationsgebied zijn de afgelopen jaren flink veranderd. Niet alleen van uiterlijk maar ook wat betreft functies. We zien minder winkels en meer horeca en cultuur en de binnenstad wordt steeds aantrekkelijker om te wonen. Deze ontwikkelingen vragen om een actueel planologisch kader dat beter aansluit bij onze doelstellingen voor de binnenstad. Een plan gericht op het goed functioneren, beheren en beschermen van onze binnenstad, dat tegelijkertijd de rechten van eigenaren zoveel mogelijk respecteert.

Daarnaast vraagt de Omgevingswet (die naar verwachting in 2021 in werking treedt) om meer samenhang en transparantie als het gaat om onze regels voor de fysieke leefomgeving. Dit omgevingsplan zet hierin alvast een belangrijke eerste stap. Op die manier geven we inwoners, ondernemers en eigenaren meer duidelijkheid over de ontwikkelmogelijkheden van particuliere en publieke gronden.

Inzien

De interactieve digitale verbeelding van het concept-omgevingsplanplan Binnenstad en Singelsis met ingang van vrijdag 20 maart 2020 tot en met donderdag 14 mei 2020 gedurende een termijn van acht weken voor een ieder in te zien in te zien op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.886-0201  (technische storing voorbehouden)

De digitale bestanden die gezamenlijk het concept-omgevingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

https://www.ruimtelijkeplannen.nl/documents/NL.IMRO.0202.886-0201/

 

Daarnaast ligt het plan vanaf 8 april ook in papieren vorm voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage bij de receptie van het Stadskantoor van de gemeente Arnhem aan de Eusebiusbuitensingel 53.

Aangezien het organiseren van een inloopavond in de huidige situatie niet mogelijk is, geeft Klaas van Haaften, bestuursadviseur van de gemeente Arnhem, in eenvideo, te zien via de link: https://youtu.be/TgutAKkCeJw , een toelichting op het concept-omgevingsplan. Ook vertelt hij wat de aanpassingen ten opzichte van het huidige plan behelzen en wat de aanleiding is om het plan te actualiseren.

Reactie

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder via email, anton.meijers@arnhem.nl of schriftelijk bij het college van burgemeester en wethouders (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem) een reactie betreffende het concept-omgevingsplan indienen.

Informatie

Voor informatie over het concept-omgevingsplan en kunt u contact opnemen met Anton Meijers, anton.meijers@arnhem.nl

 

Arnhem, 8 april 2020

Naar boven