Gemeente Amsterdam - ontwerpbestemmingsplan - 4e herziening Landelijk Noord - Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend: Burgemeester en wethouders hebben bij besluit het ontwerpbestemmingsplan 4e herziening Landelijk Noord te Amsterdam vrijgegeven voor

terinzagelegging.

Ontwerp Bestemmingsplan

Het plangebied ligt in het landelijk gebied van stadsdeel Noord in de gemeente Amsterdam. Het bestemmingsplan heeft betrekking op drie verschillende percelen. Het samengestelde perceel aan Bloemendalergouw 31 en 33 is gelegen ten noord-oosten van de kern Ransdorp. Het perceel aan de Bloemendalergouw 90 A is gelegen aan het einde van de Bloemendalergouw in de Blijkmeerpolder.

Het perceel Durgerdammergouw 22 - 24 is gelegen tussen het lint van Durgerdam en de kern Ransdorp. Het bestemmingsplan heeft als doel:

 

  • te voorzien in een regeling voor bewoning door derden van de agrarische bedrijfswoning aan de Bloemendalergouw 31 (plattelandswoning) en een overgangsregeling voor het gebruik van de agrarische bedrijfsbebouwing ten behoeve van een installatiebedrijf;

  • de vorm van het agrarisch bouwvlak aan de Bloemendalergouw 90A te veranderen;

  • te voorzien in een passende regeling voor de sloop van een aantal opstallen, het omzetten van 2 bedrijfswoningen naar burgerwoningen, het realiseren van 4 woningen en de inrichting van een deel van het perceel als agrarische gronden aan de Durgerdammergouw 22 - 24.

Terinzagelegging

Het ontwerp bestemmingsplan 4e herziening landelijk Noord met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van donderdag 9 april 2020 tot en met woensdag 20 mei gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • Het stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam. Het loket is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdag van 08.00 tot 20.00 uur, 14 020 of kijk op www.amsterdam.nl/contact/stadsloket-noord/ 

  • In verband met het Corona-virus verzoeken wij u voor het fysiek inzien van de stukken een afspraak te maken via 14020

Het ontwerpbestemmingsplan ‘4e herziening Landelijk Noord’, met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl 

(planidentificatienummer ID NL.IMRO.0363.N1706BPSTD-OW01).

Zienswijzen Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gestuurd naar:

Gemeente Amsterdam

Per adres: de directeur van Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. team Noord, dhr. M. Schmeink

Postbus 37608, 1030 BB Amsterdam

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met:

Ruimte & Duurzaamheid, team Noord, dhr. M. Schmeink, telefoonnummer 14 020 en emailadres m.schmeink@amsterdam.nl.

Amsterdam, 8 april 2020

burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Femke Halsema,

Burgemeester

Peter Teesink,

gemeentesecretaris

Naar boven