Verkeersbesluit tot het instellen van een parkeerschijfzone in parkeergarage Ravelijn te Zeewolde

Logo Zeewolde

Beoogd doel van dit verkeersbesluit:

Waarborgen van de bereikbaarheid van parkeergarage Ravelijn te Zeewolde. De parkeergarage ligt in het centrum van Zeewolde. In de garage parkeren veelal langparkeerders. Hierdoor kunnen bewoners, winkelend publiek en werkenden moeilijker parkeren doordat er minder uitwisseling tussen de parkeervakken is. Maatregelen hiervoor zijn wenselijk.

 

Datum besluit: 31 maart 2020

Datum inwerkingtreding: 8 april 2020

 

Burgemeester en wethouders van gemeente Zeewolde;

gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, daartoe gemachtigd in artikel 18, lid 1, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994

 

wetgeving,

 

Volgens de Wegenverkeerswet (WVW 1994, art. 2) kunnen regels worden vastgesteld met het doel tot

- het verzekeren van de veiligheid van de weg;

- het beschermen van weggebruikers en passagiers;

- het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

- het zoveel waarborgen van de vrijheid van verkeer;

- het voorkomen of beperken van door verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet Milieubeheer;

- het voorkomen of beperken van door verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden;

- het bevorderen van een doelmatig of zuinig energiegebruik.

 

Om deze doelen te bereiken kan het nodig zijn om verkeersmaatregelen te treffen. Artikel 15, 1e lid van de WVW 1994 stelt dat voor het plaatsen of verwijderen van verkeerstekens en onderborden een verkeersbesluit moet worden genomen. Dit geldt wanneer hierdoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Het 2e lid van het artikel stelt dat een verkeersbesluit moet worden genomen wanneer verkeersmaatregelen op of aan de weg leiden tot een wijziging van de inrichting van de weg of wanneer verkeersmaatregelen leiden tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer. Dit geldt wanneer de maatregelen leiden tot een beperking of een uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van de weg of het weggedeelte gebruik kan maken.

 

 

overwegende,

 

dat de parkeergarage Ravelijn in het centrum van Zeewolde ligt. Parkeren in deze garage wordt gedaan door winkelend publiek, werknemers van winkels, centrumbewoners en overige werknemers. Langparkeren door autobezitters zonder nadrukkelijk bezoekdoel aan het centrum gaat ten koste van het parkeren voor bedoelde doelgroep. De parkeerdruk in het centrum is aan het toenemen. Dit is niet gewenst. Om de bedoelde doelgroep de mogelijkheid te bieden om dichtbij hun doel te parkeren is een verkeersmaatregel op zijn plaats. Hiervoor stellen wij een parkeerschijfzone in in de parkeergarage Ravelijn. De parkeerduur is gerelateerd aan een gangbare maximale werkdag, à 10 uur aaneengesloten (24 uur/dag geldig) en dient kenbaar gemaakt te worden met een parkeerschijf achter de voorruit.

dat de betreffende weg c.q weggedeeelte in beheer en onderhoud zijn bij de gemeente Zeewolde;

dat de politie Zeewolde gehoord is, zoals voorgeschreven in artikel 24 BABW.

 

wijze van instellen,

 

De parkeerschijfzone instellen door het plaatsen van de borden E10 (begin parkeerschijfzone; maximaal tien uur) en de borden E11 (einde parkeerschijfzone) van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. Daarbij horen de onderborden aan met de tekst '24 uur/dag geldend'. De borden worden geplaatst bij de in- en uitgang van de garage. Bij de loopin- en uitgang wordt een bord geplaatst met 'denk aan uw parkeerschijf, maximale parkeerduur is 10 uur'.

 

BESLUITEN:

 

  • 1.

    door het instellen van een verkeersbesluit van een parkeerschijfzone in parkeergarage Ravelijn te Zeewolde de bruikbaarheid van de garage te garanderen;

  • 2.

    hiervan mededeling te doen in de plaatselijke krant onder vermelding van de bezwaarmogelijkheid zoals vermeld in artikel 6:4 en volgende van de Algemene wet bestuursrecht.

  • 3.

    afschriften van dit besluit te zenden aan:

    a. de chef van de basiseenheid Zeewolde van het Politiekorps Flevoland District Zuid;

    b. de afdeling Wegen, Verkeer en Vervoer van de provincie Flevoland, Postbus 55, 8200 AB Lelystad.

     

Zeewolde, 31 maart 2020

De BURGEMEESTER EN WETHOUDERS van de gemeente Zeewolde

 

NADERE INFORMATIE

Voor vragen of opmerkingen over dit besluit kunt u contact opnemen met de gemeente Zeewolde (036) 522 95 22.

MEDEDELINGEN

Dit verkeersbesluit met bijbehorende stukken liggen na bekendmaking van de Staatscourant ter inzage op gemeentehuis.

Tegen dit verkeersbesluit kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van publicatie in de Staatcourant hun bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Zeewolde, t.a.v. het Publiekscentrum, Postbus 1, 3890 AA Zeewolde.

Ook kan een belanghebbende online bezwaar maken via het digitale bezwaarformulier op www.zeewolde.nl/bezwaar. Hiervoor is een DigiD nodig als digitale handtekening.

In het bezwaarschrift moet gemotiveerd worden waarom u het niet eens bent met het besluit en u moet het ondertekenen. Wilt u verder uw telefoonnummer en e-mailadres vermelden en bovenaan de brief duidelijk vermelden dat het om een bezwaarschrift gaat?

U kunt naast het indienen van een bezwaarschrift een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad, sector Afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U moet dan een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij deze rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen. De griffie van de rechtbank informeert u over de hoogte van dit bedrag en over de manier van betalen.

Meer informatie vindt u op onze website www.zeewolde.nl/bezwaar

 

Naar boven