Aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 5 Wvg, gemeente Oss

Logo Oss

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat de raad op 19 december 2019 heeft besloten op grond van de artikelen 2 en 5 Wvg percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

De aangewezen gronden zijn gelegen ten oosten van de kern Geffen, tussen de Veldstraat, de Heesterseweg en het Brempad.

Inhoud aanwijzing

  • 1.

    Het huidige gebruik van de aan te wijzen gronden is agrarisch, de gronden liggen voor een deel braak;

  • 2.

    Aan de gronden is de bestemming ‘woongebied’ toegedacht. Deze bestemming wijkt af van het huidige feitelijke gebruik van de gronden;

  • 3.

    De aanwijzing treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant van 15 januari 2020; te weten op 16 januari 2020. De aanwijzing geldt voor een periode van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een structuurvisie, bestemmingsplan of inpassingsplan is vastgesteld;

  • 4.

    Op de percelen is sinds 29 oktober 2019 een voorkeursrecht gevestigd. Met de inwerkingtreding van het raadsbesluit komt deze voorlopige aanwijzing van rechtswege vervallen;

  • 5.

    Na het vestigen van het definitieve voorkeursrecht zal de raad niet overgaan tot het vaststellen van een nieuwe structuurvisie.  

Inzage stukken

Het besluit van de raad (nr. 2019-73) ligt samen met het daarbij behorende raadsvoorstel, het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de rechthebbenden en overige relevante gegevens, met ingang van 16 januari 2020 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Oss aan de Raadhuislaan 2 te Oss. U kunt de stukken hier tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis inzien. 

Bezwaar en beroep, voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van zes weken dat het besluit ter inzage ligt schriftelijk bezwaar maken tegen de voorlopige aanwijzing, door een bezwaarschrift in te dienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Oss, Postbus 5, 5340 BA Oss.

Bezwaarden kunnen ook een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant (Sector bestuursrecht) te ’s-Hertogenbosch, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van een aangewezen perceel (of een beperkt gerechtigde), wanneer deze het goed wenst te vervreemden, het goed eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.  

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Oss: Lenard Schoonen, afdeling Vastgoed, telefoon: 14 0412. 

Oss, 15 januari 2020 

Namens burgemeester en wethouders,

Gemeentesecretaris

 

Naar boven