Aanwijzing Wet voorkeursrecht gemeenten artikel 6 Wvg glastuinbouwgebied Overgauw

Logo Pijnacker-Nootdorp

Burgemeester en wethouders van de gemeente Pijnacker-Nootdorp maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij op 7 januari 2020 hebben besloten op grond van artikel 6 Wvg gronden aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De aanwijzing heeft betrekking op gronden in het glastuinbouwgebied Overgauw. Het gebied is gelegen in Pijnacker ten oosten van de Overgauwseweg en ten westen van de Europalaan. Het gebied wordt in het noorden begrensd door de woningen aan de Westlaan en in het zuiden door de Tuindersweg en ontwikkellocatie Tuindershof.

Inhoud aanwijzing

  • 1.

    Aan de gronden is de bestemming ‘woongebied’ toegedacht;

  • 2.

    Deze toegedachte bestemming wijkt af van het huidige feitelijke gebruik van de gronden als glastuinbouwgebied;

  • 3.

    De aan te wijzen gronden zijn niet eerder aangewezen in het kader van de Wvg;

  • 4.

    Het besluit tot voorlopige aanwijzing op grond van artikel 6 Wvg vervalt drie maanden na dagtekening daarvan van rechtswege, of zoveel eerder als een besluit van de gemeenteraad tot aanwijzing ingevolge artikel 3, 4 of 5 Wvg in werking treedt;

  • 1.

    De voorlopige aanwijzing treedt in werking de dag na publicatie van het besluit in de Staatscourant.

 

Inzage stukken

Het besluit van het college (nr. 1088314 / 1027325)  ligt samen met het kadastrale overzicht en een lijst met daarop de aangewezen percelen en perceelsgedeelten, de namen van de rechthebbenden en overige relevante gegevens, met ingang van 10 januari 2020 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentekantoor van Pijnacker-Nootdorp aan het Oranjeplein 1 te Pijnacker. U kunt de stukken tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentekantoor aldaar inzien.

 

Bezwaar en beroep, voorlopige voorziening

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van zes weken dat het besluit ter inzage ligt schriftelijk bezwaar maken tegen de aanwijzing, door een bezwaarschrift in te dienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Pijnacker-Nootdorp, Postbus 1, 2640 AA te Pijnacker.

Bezwaarden kunnen ook een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter (Sector Bestuursrecht) van de Rechtbank Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag, telefoonnummer 088-36 222 00.

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat de eigenaar van een aangewezen perceel (of een beperkt gerechtigde), wanneer deze het goed wenst te vervreemden, het goed eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. De gerechtigden ontvangen een dezer dagen bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich richten tot de gemeente Pijnacker-Nootdorp:

mevr. I. Verbaan, per e-mail: i.verbaan@pijnacker-nootdorp.nl.

 

Pijnacker, 8 januari 2020

 

Namens burgemeester en wethouders,

  

R. Olthof

Hoofd afdeling Ontwikkeling

Naar boven