Vastgesteld bestemminsplan “Buitengebied, partiële herziening Kastanjelaan 6a1”

Logo Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat de gemeenteraad van Staphorst in de vergadering van 3 maart 2020 met toepassing van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Buitengebied, partiële herziening Kastanjelaan 6a1” gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan voorziet in de herontwikkeling van een bedrijfslocatie aan de Kastanjelaan. Het plan maakt de bouw van max. 38 woningen binnen het plangebied mogelijk. De wijziging voorziet in de mogelijkheid van de aanleg van een waterberging aan de noordzijde van het plangebied.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage vanaf woensdag 8 april 2020 voor de duur van 6 weken bij de publieksbalie Omgevingsplein, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. In verband met de corona-maatregelen wordt er uitdrukkelijk op gewezen dat de stukken pas ingezien kunnen worden, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt.

Ook is het plan in pdf-formaat te raadplegen via de website www.staphorst.nl/bekendmakingen, rubriek ‘Bestemmingsplan’. Daarnaast is het vastgestelde bestemmingsplan raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de zoekfunctie kunt u het plan vinden door invoering van het volgende plannummer: NL.IMRO.0180.5102018004-VS01. De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.5102018004-.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit schriftelijk een beroep/verzoek tot voorlopige voorziening indienen. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht omtrent het ontwerpbesluit kunnen beroep instellen. Belanghebbenden die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij omtrent het ontwerpbesluit geen zienswijze naar voren hebben gebracht dan wel beroep willen instellen tegen de aangebrachte wijziging in het plan, kunnen ook beroep instellen.

Beroep kan worden ingesteld binnen een beroepstermijn van zes weken, welke begint op de dag na de dag waarop de terinzagelegging is aangevangen, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, 's-Gravenhage. De indiener van een beroepschrift kan de Voorzieningenrechter van de Afdeling eveneens vragen een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Op dit besluit is de Crisis- en Herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepsschrift moet aangeven welke beroepsgrond hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is

 

Naar boven