OPENBARE BEKENDMAKING

Logo Nijmegen

 

Vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten ( art. 6 Wvg )

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen maken op grond van artikel 7, lid 1, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij ingevolge het bepaalde in artikel 6 Wvg op 31 maart 2020 hebben besloten percelen in Winkelsteeg te Nijmegen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 t/m 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt met bijbehorende bijlagen, bevattende de kadastrale tekeningen met nummers 558878 en 558879 en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede het conceptraadsvoorstel en conceptraadsbesluit, met ingang van 2 april 2020 ter inzage bij de informatiebalie van de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen op maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

 

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 6 lid 3 van de Wvg wordt het besluit van burgemeester en wethouders aangemerkt als een besluit, zodat daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep openstaat. Ingevolge de Awb (Algemene wet bestuursrecht) kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande 2 april 2020 (de dag na dagtekening van de bekendmaking in de Staatscourant dd. 1 april 2020), een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen, Bureau JZ21, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Indien bezwaar of beroep aanhangig is tegen een besluit tot voorlopige aanwijzing en dit besluit vervalt omdat een besluit van de gemeenteraad in werking is getreden, wordt het bezwaar of beroep geacht te zijn gericht tegen het besluit van de gemeenteraad.

 

Voorlopige voorziening

Bezwaarden hebben de mogelijkheid om - wanneer zij een spoedeisend belang aanwezig achten - een voorlopige voorziening te vragen bij de President van de Rechtbank te Arnhem (bestuursrechter), een en ander ingevolge artikel 8:81 Awb.

 

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Nijmegen te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen een dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en gevolgen hiervan.

 

Zienswijzen

De gemeenteraad dient binnen drie maanden na de vestiging van het voorkeursrecht een besluit tot aanwijzing van de gronden op basis van artikel 3, 4 of 5 Wvg te nemen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), in de gelegenheid gesteld om op uiterlijk 30 april 2020 schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Nijmegen, t.a.v. de afdeling Stadsontwikkeling, Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. Indien belanghebbenden hun zienswijze aan de gemeenteraad mondeling kenbaar wensen te maken, dient dit te geschieden bij de heer Hijlkema, adviseur Grondzaken gemeente Nijmegen. De heer Hijlkema is bereikbaar via telefoonnummer: 06-50003938 of per e-mail: grondzaken@nijmegen.nl.

 

Nadere inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie kunt u zich op werkdagen richten tot de gemeente Nijmegen, Stadsontwikkeling, de heer B. Hijlkema, telefoonnummer: 06-50003938 of per e-mail: grondzaken@nijmegen.nl

Nijmegen, 31 maart 2020

Namens Burgemeester en wethouders,

De gemeentesecretaris

mr. drs. A.H. van Hout

de burgemeester

drs. H.M.F. Bruls

Naar boven