Provincie Groningen - mededeling inspraak reikwijdte en detailniveau milieueffectrapport dijkversterking Lauwersmeerdijk

Logo Groningen

Gedeputeerde Staten van de Provincie Groningen maken bekend dat de inspraak over de reikwijdte en het detailniveau van het op te stellen milieueffectrapport (MER) voor het project "Versterking Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat" van start gaat.

Het waterschap Noorderzijlvest heeft geconstateerd dat de Lauwersmeerzeedijk onvoldoende sterk is en niet aan de huidige eisen voor waterveiligheid voldoet. De dijk is op onderdelen niet sterk genoeg meer. De dijk is veilig, maar kwetsbaar. Daarom gaat het waterschap de dijk versterken. Het waterschap is de initiatiefnemer in deze m.e.r.-procedure, de Provincie Groningen is het bevoegd gezag voor het goedkeuringsbesluit van het Projectbesluit waarvoor de m.e.r.-procedure wordt doorlopen.

Procedure

Met deze mededeling over de notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) is de wettelijke (uitgebreide) m.e.r.-procedure gestart. De NRD beschrijft welke onderwerpen aandacht zullen krijgen in het MER.

Voordat het MER kan worden opgesteld dienen Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen advies te geven over de reikwijdte en het detailniveau van het MER. Hiervoor wordt advies gevraagd aan de wettelijke adviseurs en is het mogelijk zienswijzen in te dienen.

Terinzagelegging

De NRD ligt van 6 april tot en met 18 mei 2020 ter inzage in het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen, op werkdagen tijdens kantooruren. De NRD is te vinden op de websites van de provincie Groningen (www.provinciegroningen.nl) en van het waterschap Noorderzijlvest (www.noorderzijlvest.nl/ons-werk/projecten).

De notitie is opvraagbaar en kan op verzoek per e-mail of per post worden toegezonden. Een verzoek daartoe kunt u indienen bij onderstaande personen.

Inspraak

Een ieder kan tot en met 18 mei 2020 zienswijzen met betrekking tot de reikwijdte en het detailniveau voor het MER indienen bij Gedeputeerde Staten van de provincie Groningen, p/a Afdeling Omgeving en Milieu, Postbus 610, 9700 AP te Groningen, of per e-mail naar info@provinciegroningen.nl, onder vermelding van "m.e.r. dijkversterking Lauwersmeerdijk". Op verzoek kan dit ook mondeling. Daarvoor dient u een afspraak te maken via de onderstaande telefoonnummers. Wettelijke adviseurs kunnen ook tot en met 18 mei 2020 hun advies voor de reikwijdte en het detailniveau geven. We hebben er voor gekozen om ook aan de Commissie voor de m.e.r advies te vragen in deze fase van de m.e.r.-procedure.

Inlichtingen

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

  • -

    Mevr. W.H. Degenhart Drenth, m.e.r.-coördinator provincie, tel: 050-3164712

  • -

    Mevr. S. Mosterd, omgevingsmanager waterschap, tel 050-3048913

.

 

Naar boven