Ontwerpbestemmingsplan Wellness & Hotel Thermen Bussloo en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Hotel Bussloo

Logo Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Vanaf 2 april 2020 ligt voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage een ontwerp van het bestemmingsplan Wellness & Hotel Thermen Bussloo (NL.IMRO.0285.20264-OW00), een ontwerp van het beeldkwaliteitsplan Hotel Bussloo en de bijbehorende stukken. Door de corona-uitbraak kunt u de stukken alleen op afspraak inzien in de tijdelijke huisvesting van de gemeente Voorst aan de Hietweideweg 20 in Twello. Hiervoor maakt u een afspraak met Stijn Braakman. Zijn telefoonnummer is 0571-27 92 74. Komt u naar het gemeentehuis? Dan vragen wij u om te letten op de landelijke hygiënemaatregelen. Voor uw eigen gezondheid en die van onze medewerkers. Bekijk de stukken ook op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan gaat over de Bloemenksweg 38 in Voorst en heeft als doel een uitbreiding van Thermen Bussloo mogelijk te maken. Het gaat daarbij om uitbreiding van het hotel, wellnessvoorzieningen en parkeerruimte.

Om de beoogde beeldkwaliteit van de uitbreiding van het hotel te garanderen, is hiervoor een apart beeldkwaliteitsplan opgesteld. Na vaststelling door de gemeenteraad vormt het beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand voor de bouwplannen van het hotel en komt daarmee voor wat betreft dit deel van het plangebied in de plaats van de Welstandsnota.

Zienswijze

Tijdens de bovengenoemde periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze stuurt u naar de gemeenteraad van Voorst. Het e-mailadres is raad@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Wellness & Hotel Thermen Bussloo. Voor een mondelinge zienswijze neemt u contact op met Stijn Braakman.

Twello, 1 april 2020

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven