Ontwerp bestemmingsplan Parapluplan Algemene regels woningsplitsing en kamerbewoning Lelystad

Logo Lelystad

Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van 2 april 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt het ontwerp bestemmingsplan ‘Parapluplan Algemene regels woningsplitsing en kamerbewoning Lelystad’.

Met dit parapluplan wil de gemeente verdere groei van kamerverhuurpanden en het splitsen van woningen voorkomen, ten einde de overlast voor de omgeving te beperken. Daarnaast bevat dit parapluplan een eenduidige regeling van het begrip ‘buidelwoning’, zoals dat in veel Lelystadse bestemmingsplannen voor woongebieden voorkomt. Hiermee moet worden voorkomen dat de buidelwoningregeling anders wordt toegepast dan waar deze voor is bedoeld. Vanwege het meer algemene karakter van de in dit plan opgenomen regeling strekt het werkingsgebied van dit parapluplan zich uit tot alle bestemmingsplannen met een bestemming ‘wonen’ en/of ‘woongebied’ binnen het stedelijk gebied van Lelystad. In het plan is een lijst van bestemmingsplannen en beheersverordeningen opgenomen waarvoor deze algemene regeling geldt.

Deze publicatie dient tevens te worden opgevat als kennisgeving als bedoeld in artikel 1.3.1 Bro (melding voornemen bestemmingsplanherziening). Voor bovengenoemd paraplubestemmingplan wordt geen milieueffectrapport opgesteld omdat het plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. Verder is afgezien om op voorhand advies in te winnen van de wettelijke overlegpartners omdat dit bestemmingsplan alleen betrekking heeft op de onderwerpen woningsplitsing, kamerbewoning en buidelwoningen, waarbij geen rijks-, provinciale- of waterschapsbelangen spelen.

Inzage

U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan inzien via de gemeentelijke website www.lelystad.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op laatstgenoemde website selecteert u het tabblad Plannen zoeken. Vervolgens kunt u het ontwerpbestemmingsplan oproepen op het scherm door het plan-ID (plannummer) in te typen: NL.IMRO.0995BP00081-OW01, of deze link gebruiken:

www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/viewer?planidn=NL.IMRO.0995.BP00081-OW01

Vanwege het coronavirus wordt geadviseerd alleen naar het gemeentehuis te komen indien dit noodzakelijk is. Heeft u geen digitale mogelijkheden dan kunt u op afspraak stukken inzien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer E. Munneke van het Team Bestemmingsplannen via het algemene nummer 14 0320.

Hoe kunt u reageren?

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn of haar zienswijze over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, postbus 91, 8200 AB te Lelystad. Indien u een mondelinge zienswijze wilt geven of indien u nadere informatie wenst, kunt u hiervoor contact opnemen via het telefoonnummer 14 0320 (Team Bestemmingsplannen, de heer E. Munneke).

 

Naar boven