Rectificatie: Herstelbesluit bestemmingsplan ‘Kom Rucphen, Sint Martinusstraat ongenummerd tussen 13 en 15’

Logo Rucphen

Herstelbesluit ter inzage van 2 april tot en met 14 mei

 

Op 19 maart 2020 is het herstelbesluit van het bestemmingsplan ‘Kom Rucphen, Sint Martinusstraat ongenummerd tussen 13 en 15’ ter inzage gelegd. In de digitale versie van het herstelbesluit, dat via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl is terug te vinden, blijkt dat er abusievelijk de verkeerde versie van de toelichting is gebruikt. Om deze fout te herstellen zal het herstelbesluit opnieuw ter inzage worden gelegd.

 

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Rucphen in zijn vergadering van 5 februari 2020 het bestemmingsplan ‘Kom Rucphen, Sint Martinusstraat ongenummerd tussen 13 en 15’ gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Inhoud in het kort

Het bestemmingsplan ‘Kom Rucphen, Sint Martinusstraat ongenummerd tussen 13 en 15’ is op 11 december 2018 vastgesteld. Tegen het bestemmingsplan is beroep aangetekend. Het beroep richt zich tegen de mogelijkheid om op het achtererfgebied geluidgevoelige functies te realiseren, zoals bijvoorbeeld een mantelzorgwoning. Dit zou het naastgelegen hoveniersbedrijf in de bedrijfsvoering kunnen beperken. De Raad van State heeft op 23 oktober 2019 een tussenuitspraak gedaan (ECLI:NL:RVS:2019:3599). De gemeenteraad is door de Raad van State opgedragen om binnen 26 weken een herstelbesluit te nemen. Het bestemmingsplan is op onderdelen aangepast. Hiermee wordt invulling gegeven aan de uitspraak.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt met ingang van 2 april 2020 gedurende een (beroeps)termijn van zes weken (t/m 14 mei 2020) ter inzage. Het bestemmingsplan is met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl, plan identificatie: NL.IMRO.0840.2581K0021-DEF2 of u kunt via ‘plannen zoeken’ naar het gewenste adres gaan en bestemmingsplaninformatie raadplegen. U kunt het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken, ook bekijken in het gemeentehuis. In verband met de coronamaatregelen is het gemeentehuis enkel op afspraak geopend.

 

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het gewijzigde besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan door de belanghebbenden die destijds een zienswijze kenbaar gemaakt hebben tegen het ontwerpbestemmingsplan en, voor zover hun beroepen door de Raad van State gegrond zijn verklaard in voornoemde uitspraak van 23 oktober 2019. Ook kan beroep worden aangetekend door een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijziging, die bij de vaststelling van het plan is aangebracht. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan daarom gedurende bovengenoemde termijn eveneens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, zal de werking van dit besluit worden opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven