Kennisgeving Notitie Reikwijdte en Detailniveau ten behoeve van facetbestemmingsplan ‘Geluid haven’

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 20 maart 2020 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 30 april 2020) de Notitie Reikwijdte en Detailniveau t.b.v. facetbestemmingsplan ‘Geluid haven’ voor een ieder ter inzage ligt bij de informatiebalie van het Timmerhuis, Halvemaanpassage 1. De Notitie Reikwijdte en Detailniveau kunt u na het maken van een afspraak (010-2672514) inzien.

 

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau kan tevens worden ingezien op www.overheid.nl

 

Het college van Burgemeester en wethouders heeft het voornemen om een facetbestemmingsplan geluid op te stellen voor het haven- en industriegebied van Rotterdam.

In dit facetbestemmingsplan wordt de geluidruimte verkaveld; er wordt geluidruimte toegekend per kavel in het gebied. Hierdoor kan de bestaande geluidruimte binnen het havengebied efficiënter worden beheerd. In het facetbestemmingsplan worden actuele inzichten over het geluidruimtebeheer, die voortvloeien uit het Programma Actualisatie Geluidmanagement, vastgelegd en wordt geanticipeerd op de Omgevingswet. Het facetbestemmingsplan zorgt voor duidelijkheid over ontwikkelingsmogelijkheden voor activiteiten binnen de haven en voor de woningbouwopgave in de omliggende gemeenten.

 

Ter voorbereiding van het facetbestemmingsplan wordt een procedure voor een milieueffectrapportage (m.e.r.) doorlopen. Dat betekent dat een milieueffectrapport (MER) wordt opgesteld. Het MER bevat de milieu-informatie die nodig is om een besluit te nemen over het facetbestemmingsplan.

 

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau is bedoeld om een ieder te informeren over de aanpak van het MER en vormt het vertrekpunt voor de m.e.r.-procedure. In de notitie wordt beschreven wat de bedoeling is van het facetbestemmingsplan en op welke manier de milieueffecten daarvan worden onderzocht.

 

Het facetbestemmingsplan ‘Geluid haven’ wordt opgesteld voor de bestemmingsplangebieden Maasvlakte 1 en 2, Europoort en Landtong, Botlek-Vondelingenplaat en Waalhaven en Eemhaven.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van de DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam of info@dcmr.nl 

Indien u vragen heeft over de m.e.r.-procedure kunt u contact opnemen met de DCMR, L. de Voogd, 010-2468166.

 

Rotterdam, 18 maart 2020 

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

Mevr. H.M. van Bockxmeer

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven