Gemeente Zeist – Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Doorstroming Utrechtseweg’

Logo Zeist

De gemeenteraad van Zeist heeft op 10 maart 2020 het bestemmingsplan “Doorstroming Utrechtseweg’ gewijzigd vastgesteld.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft tot doel verbreding van de Utrechtseweg tussen de Jordanlaan en de kruising met de Kromme-Rijnlaan en De Dreef mogelijk te maken. Daarnaast maakt het bestemmingsplan de aanleg van een fietstunnel onder de Utrechtseweg mogelijk.

De reconstructie wordt uitgevoerd om de doorstroming voor autoverkeer, fietsverkeer en openbaar vervoer te verbeteren. Het plangebied van het bestemmingsplan omvat de gronden waarop de maatregelen aan de Utrechtseweg, de Kromme-Rijnlaan en De Dreef plaatsvinden.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 2 april 2020 gedurende 6 weken ter inzage (tot en met het einde van de beroepstermijn).

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.zeist.nl/bestemmingsplannen. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0355.DoorstrUtrweg-VS01.

Alle wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn te vinden in hoofdstuk 3 van de Nota van Zienswijzen.

Beroep instellen

Met ingang van 3 april 2020 kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Geef daarom in het beroepschrift aan welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven