Gemeente Uden - bestemmingsplan - Oude Udenseweg 15-17, Uden

Logo Uden

Vaststelling bestemmingsplan ‘Oude Udenseweg 15-17, Uden’

Burgemeester en wethouders van Deurne maken bekend dat de gemeenteraad op 30 januari 2020 het bestemmingsplan ‘Oude Udenseweg 15-17, Uden’ (NL.IMRO.0856.Oudeudensew1517-VA01) gewijzigd heeft vastgesteld.

Voor welk gebied is dit?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied aan de Oude Udenseweg 15-17 te Uden. Over de exacte ligging van de grenzen van het plangebied kunt u het bestemmingsplan digitaal raadplegen.

Wat zijn de plannen?

Het bestemmingsplan voorziet in een verruiming van de juridisch-planologische mogelijkheden ter plaatse in die zin dat de gebruiksmogelijkheden van het perceel in kwestie van detailhandel-perifeer worden uitgebreid naar detailhandel-woongerelateerd met een kleinschalige sportschool op de verdieping.

Wat zijn de wijzigingen?

Het vastgestelde bestemmingsplan wijkt op onderdelen af van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen. De planologische wijzigingen zijn als volgt:

  • -

    De toelichting is aangevuld en de functieaanduiding sportschool is aangepast in die zin dat alleen een kleinschalige sportschool van maximaal 600m2 op de verdieping mogelijk gemaakt wordt;

  • -

    Het nieuwe bedrijfspand houdt een afstand van 5 meter tot aan de zijdelingse perceelgrens;

  • -

    De regels zijn veiligheidshalve tekstueel aangevuld in verband met de aanwezigheid van hoogspanningskabels.

Wij verwijzen u voor de volledigheid naar de te raadplegen stukken.

Wat ligt ter inzage?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, de hierbij behorende bijlagen en het raadsbesluit liggen ter inzage. Het bestemmingsplan zelf bestaat uit de verbeelding en de regels, en een daar bijbehorende toelichting.

Wanneer ligt dit ter inzage?

Alle stukken liggen in deze fase op grond van artikel 3:44 Awb jo. 6:8 lid 4 Awb met ingang van 31maart 2020 gedurende 6 weken en 1 dag ter inzage. In 3:44 Awb is bepaald dat de stukken ter inzage liggen totdat de beroepstermijn is verstreken.

Waar is dit terug te vinden?

Alle stukken kunt u digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of via de website van de gemeente Uden, www.uden.nl.

Wat betekent dit voor u?

Beroep

De beroepstermijn vangt aan de dag na terinzagelegging (6:8 lid 4 Awb), te weten op 1 april 2020 gedurende 6 weken en duurt voort tot en met 12 mei 2020. Gedurende deze termijn kunt u beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage) instellen, indien u:

  • -

    een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende bent die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen.

  • -

    een belanghebbende bent die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Voorlopige voorziening

Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat, ondanks het beroepschrift, het vaststellingsbesluit de dag na afloop van de beroepstermijn in werking treedt. Om de inwerkingtreding te schorsen kunt u gedurende de beroepstermijn naast het beroep tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Afdeling is indienen. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Heeft u vragen?

Laat het ons gerust weten. Ons Klantcontactcentrum is op werkdagen bereikbaar. U kunt bellen naar (0413) 281911.

Naar boven