Verkeersbesluit: Openbare laadpaal nabij Molenijzer 3 te Bergeijk

Logo Bergeijk

 

Kenmerk: C20000225

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

namens dezen,

Dhr. J. de Greef

Hoofd afdeling Beheer Ruimte

Vereiste van het besluit:

Op dit verkeersbesluit is de volgende wet- en regelgeving van toepassing:

- De Wegenverkeerswet 1994 (WVW);

- Het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990);

- Het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);

- De Algemene wet bestuursrecht (Awb);

- Mandaatbesluit 7 maart 2017.

Overwegingen ten aanzien van het besluit:

Het gebruik van elektrische voertuigen neemt in Europa, Nederland en Bergeijk steeds verder toe. Elektrische voertuigen beperken het gebruik van fossiele brandstoffen en zorgen voor een duurzamere samenleving en milieu. De gemeente Bergeijk wil dit graag stimuleren en zorgt in samenwerking met haar partners voor voldoende openbare oplaadpalen. Hiermee wil de gemeente Bergeijk meewerken aan een duurzamere gemeente voor haar inwoners en bezoekers.

Overleg:

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft aangaande dit besluit overleg plaatsgevonden met de betrokken Operationeel Expert GGP gemeente Bergeijk van de politie eenheid Oost-Brabant.

 

BESLUIT

 

  • 1.

    Tot het aanwijzen van twee parkeerplaatsen waar alleen geparkeerd mag worden ten behoeve van het opladen van elektrische voertuigen van bewoners en bezoekers in de omgeving van Molenijzer 3 te Bergeijk. Dit door middel van plaatsing van de borden volgens het model E4 en de onderborden OB20 en OB504 van bijlage 1, behorende bij het reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990). In eerste instantie wordt 1 parkeerplaats gereserveerd, waarbij het 2e parkeervak in een later stadium kan worden toegevoegd naar behoefte.

  • 2.

    Een en ander zoals aangegeven op de bijgevoegde ontwerptekening van dit verkeersbesluit (kenmerk: C20000225).

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit kunt u hiertegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk (postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk). Dat kan tot zes weken na de dag van verzending van het besluit. In uw bezwaarschrift moet staan tegen welk besluit u bezwaar maakt en waarom. Verder moet u uw naam, adres en de datum vermelden én het bezwaarschrift ondertekenen.

Indiening van een bezwaarschrift houdt niet in dat de werking van het besluit wordt uitgesteld. Indien er sprake is van spoedeisend belang kunt u aan de voorzieningenrechter vragen een voorlopige voorziening te treffen. Zo’n verzoek kunt u alleen indienen als u ook bezwaar hebt gemaakt. De rechter bepaalt dan of er een voorlopige regeling moet worden getroffen. Voor deze procedure bij de rechtbank bent u griffierecht verschuldigd.

U kunt het verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA 's‑Hertogenbosch. U moet een kopie van het bezwaarschrift meesturen.

U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven