Vaststelling bestemmingsplan Ruitersbos, Burgemeester Kerstenslaan 20

Logo Breda

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 20 februari 2020 het bestemmingsplan ‘Ruitersbos, Burgemeester Kerstenslaan 20’ (NL.IMRO.0758.BP2016213004-0402) opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 22 mei 2019 met nummer 201707275/1/R2 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 13 juli 2017.

 

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is artikel 46 van de Wet op de Raad van State en afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten “bestuurlijke lus” heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

 

Op basis van de tussenuitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is het bestemmingsplan aangevuld op de volgende punten:

  • 1.

    Er zijn een tweetal aanvullende onderzoeken toegevoegd waaruit blijkt dat aan de ontwikkeling waarin het plan voorziet t.w. een uitbreiding van hotel Mastbosch, een actuele behoefte bestaat. Deze onderzoeken hebben niet geleid tot wijziging van het bestemmingsplan.

  • 2.

    Er heeft een toets plaatsgevonden aan artikel 4.2 van de Verordening ruimte Noord-Brabant (hierna: Verordening) vanwege het feit dat het nieuwe deel van de parkeerplaats is gelegen buiten bestaand stedelijk gebied. Tevens is aangetoond dat de voorgestelde ruimtelijke ontwikkeling ook op langere termijn past binnen de op grond van de Verordening toegestane omvang én de beoogde activiteit niet zal leiden tot een grootschalige ontwikkeling, e.e.a overeenkomstig artikel 6:10, eerste lid sub h en i van de Verordening.

  • 3.

    Er is een aanvullend parkeeronderzoek toegevoegd waaruit blijkt dat er zich ter plaatse geen parkeertekort voordoet waardoor gewaarborgd wordt dat middels de planregeling wordt voorzien in voldoende parkeerplaatsen zoals bedoeld in de parkeernota.

  • 4.

    Er is een aanvullend onderzoek toegevoegd waaruit blijkt dat na het opnemen van een tweetal voorwaardelijke verplichtingen in het bestemmingsplan, de verkeerstoename ten gevolge van de uitbreiding van de parkeerplaats en het gebruik van lichtmasten ter plaatse, niet leiden tot verstoring van de vleermuis- en vogelsoorten rond de parkeerplaats. De planregels zijn hierop aangepast. Hierdoor voldoet het plan aan de Wet natuurbescherming (Wnb).

 

Ter inzage

Het bovengenoemde plan kunt u vanaf 28 maart 2020 digitaal raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 13 juli 2017 tot vaststelling van het bestemmingsplan Ruitersbos, Burgemeester Kerstenslaan 20 hoeven dat niet opnieuw te doen, voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, facebook Gemeente Breda of bel 14 076

Naar boven