Bestemmingsplan ‘Hyacintenlaan 5, Warmond’ vastgesteld

Logo Teylingen

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 19 december 2019 het bestemmingsplan “Hyacintenlaan 5, Warmond” met identificatienummer NL.IMRO.1525.BP2019WAR10026-VA01 ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied is gelegen op het perceel Hyacintenlaan 5 in Warmond.

Inhoud plan

Het voornemen is om het perceel Hyacintenlaan 5 in Warmond te splitsen en een woning toe te voegen. De ontwikkeling van een extra woning op deze locatie past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Kom Warmond 2009’. Het initiatief is echter passend binnen de Visie Verdichting Warmond, vastgesteld door de gemeenteraad in 2016. Het voorontwerpbestemmingsplan is voorgelegd aan de vooroverlegpartners en heeft voor inspraak ter inzage gelegen. In totaal zijn drie vooroverlegreacties ontvangen van de overlegpartners. Deze reacties gaven geen aanleiding om het bestemmingsplan aan te passen. Vervolgens is het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gegaan. Hierop zijn geen zienswijzen ontvangen.

Inhoudelijk is het bestemmingsplan gericht op het mogelijk maken van één extra woning binnen de woonbestemming op de locatie Hyacintenlaan 5 in Warmond.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 9 januari 2020 tot en met donderdag 20 februari 2020 ter inzage.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim.

De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en Wonen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Ter inzage’ – ‘bestemmingsplan ‘Hyacintenlaan 5, Warmond’’ vindt u een link naar het digitale vastgestelde bestemmingsplan.

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit ruimtelijke ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 10 januari 2020 tot en met donderdag 20 februari 2020 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de ongewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor:

 

  • 1.

    Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan “Hyacintenlaan 5, Warmond” naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 21 februari 2020 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Jan den Braber van het Domein Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of via de email: j.denbraber@hltsamen.nl.

Naar boven