Gemeente West Betuwe - vastgesteld bestemmingsplan - Herman Kuijkstraat 44-50, Geldermalsen ter inzage

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 26 maart 2020 ligt gedurende zes weken ter inzage het vastgestelde bestemmingsplan ‘Herman Kuijkstraat 44-50 te Geldermalsen’. Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. De inhoud van deze zienswijzen hebben geleid tot wijzigingen in het bestemmingsplan. In de Nota van Zienswijzen zijn de wijzigingen vermeld. De Nota van Zienswijzen en het vaststellingsbesluit van 3 maart 2020 maken onderdeel uit van de planstukken.

Toelichting op de planstukken en wijzigingen

Het bestemmingsplan ‘Herman Kuijkstraat 44-50 te Geldermalsen’ maakt de bouw van twee commerciële ruimtes op de begane grond en tien appartementen op de verdiepingen erboven aan Herman Kuijkstraat 44-50 in Geldermalsen mogelijk. Op het terrein achter het gebouw worden parkeerplaatsen gerealiseerd. De bestaande bebouwing, die in vervallen staat is, wordt gesloopt.

In de Nota van Zienswijzen zijn de volgende wijzigingen vermeld:

 

  • Het bouwvlak wordt verplaatst in zuidelijke richting. De bebouwing wordt gesitueerd op een afstand van 3 meter tot de Herman Kuijkstraat.

  • Het rapport over de molenbiotoop d.d. 20 mei 2019 van buro Alhof wordt als bijlage bij de toelichting gevoegd. De conclusie uit het rapport wordt vermeld in de toelichting en de bestemming ‘vrijwaringszone – molenbiotoop; wordt verwijderd uit de regels en van de verbeelding.

  • Het rapport waarin de Aerius-berekeningen zijn opgenomen, wordt als bijlage bij de toelichting gevoegd. De conclusie wordt vermeld in de toelichting van het bestemmingsplan.

  • Het akoestisch onderzoek wordt gevoegd bij de toelichting van het bestemmingsplan. De conclusie wordt vermeld in paragraaf 4.7 van de toelichting van het bestemmingsplan. In de regels van het bestemmingsplan wordt een voorwaardelijke verplichting opgenomen om de binnenwaarde van geluid te waarborgen.

Ter inzage 

Het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kunt u inzien op het gemeentehuis van West Betuwe. Bezoekadres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen. U kunt het bestemmingsplan uitsluitend inzien op afspraak. Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U bereikt ze via (0344) 579314 of info@odrivierenland.nl. Vanwege het coronavirus hanteert de gemeente West Betuwe beperkte openingstijden. Kijk voor de meest actuele openingstijden op de website van de gemeente: www.westbetuwe.nl 

Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hierbij zoeken op het adres of op het IDN-nummer: NL.IMRO.1960.GDMHKuijkstraat44-VSG1.

Beroep

Voor de beroepsmogelijkheden tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan geldt dat gedurende de beroepstermijn (tot en met woensdag 6 mei 2020) de volgende personen en/of instanties beroep kunnen instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRS), Postbus 20019, 2500 EA Den Haag:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van het bestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die bezwaar heeft tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • Iedere belanghebbende die weliswaar geen (ontvankelijke) zienswijze heeft ingediend, maar kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat was tijdig een zienswijze in te dienen.

     

Degene die beroep heeft ingsteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel voor het indienen van beroep als voor een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven