Provincie Flevoland – verkeersbesluit - tijdelijk verlagen van de maximumsnelheid – gedeelte van de Oostvaardersdijk (N701)

Logo Flevoland

Gelet op:

artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994, artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990,

Overwegende:

Dat op de Oostvaardersdijk de N701 is gelegen.

Dat de N701 een weg is die onder beheer valt van de provincie Flevoland.

Dat de N701 is gecategoriseerd als een gebiedsontsluitingsweg.

Dat de N701 gelegen is buiten de bebouwde kom.

Dat op de N701 een maximumsnelheid geldt van 80 km/h zoals bedoeld in artikel 21 van het RVV 1990.

Dat in het kader van de moerasreset naar het oostelijke deel van het moeras van de Oostvaardersplassen tijdelijk een leidingportaal wordt geplaatst over de N701 ter hoogte van hectometerpaal 28,5.

Dat de constructie waarop het leidingenportaal rust ten behoeve van de verkeersveiligheid afgeschermd dient te worden.

Dat als gevolg van deze afscherming conform de richtlijnen van het CROW een verlaging van de maximumsnelheid over een lengte van ongeveer 300 meter gewenst is.

Dat het leidingenportaal naar verwachting tot 22 maart 2020 blijft staan, of zoveel langer of korter als noodzakelijk.

Dat op grond van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994 het gewenst is om deze verkeersmaatregel toe te passen in het kader van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers alsmede het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

Dat overleg heeft plaatsgevonden met de politie Flevoland district Noord, zoals voorgeschreven in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Besluit Gedeputeerde Staten van Flevoland:

  • I.

    Tot het tijdelijk verlagen van de maximumsnelheid op de N701 Oostvaardersdijk naar 50 km/h over een lengte van ongeveer 300 meter, ter hoogte van hectometerpaal 28,5, door plaatsing van bord A1 (50) van bijlage 1 van het RVV 1990 zoals nader aangeduid op situatietekening BG1376-TE-UO-4201. 

Voornoemde maatregel wordt ingesteld voor de duur van de plaatsing van het leidingenportaal tot 22 maart 2020 of zoveel korter of langer als noodzakelijk.  

Dit besluit treedt in werking op de datum van de bekendmaking van dit besluit en ligt gedurende 6 weken, samen met de bij dit besluit behorende situatietekeningen, ter inzage bij het provinciehuis, Visarenddreef 1, Lelystad.  

Aldus besloten op grond van de door Gedeputeerde Staten van Flevoland d.d. 10 september 2013 met kenmerk 1529235 vastgesteld Algemeen mandaat, volmacht en machtigingenbesluit Flevoland 2013 en in mandaat besloten door het hoofd van de afdeling Infrastructuur, drs. R van der Werff.  

Tegen dit besluit kunt u binnen zes weken na datum na publicatie schriftelijk bij ons bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en voorzien van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar.  

Nadere informatie over de bezwaarprocedure treft u aan in het hierna volgende informatieblad. 

Dit besluit is genomen op 24 december 2019                                                    

Informatieblad bezwaarprocedure Gedeputeerde Staten van Flevoland 

Bezwaar

Tegen onze besluiten kunt u op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na datum van verzending ervan bij ons schriftelijk bezwaar maken. Uw bezwaarschrift dient ondertekend en voorzien te zijn van uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Verzoek om voorlopige voorziening Wanneer u van mening bent dat, in afwachting van de behandeling van uw bezwaarschrift, een voorlopige voorziening moet worden getroffen, kunt u een verzoek daartoe indienen bij de voorzieningenrechter. Het adres is Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Uw verzoek om voorlopige voorziening wordt pas in behandeling genomen wanneer u griffierecht heeft betaald. De rechtbank laat u weten hoe hoog het griffierecht is en op welke wijze u dit kunt overmaken. 

Overslaan van de bezwaarschriftenprocedure Op grond van artikel 7:1a van de Algemene wet bestuursrecht kunt u in uw bezwaarschrift aangeven dat u de bezwaarschriftenprocedure wilt overslaan en rechtstreeks in beroep wilt gaan bij de bestuursrechter. In artikel 7:1 a tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht is bepaald dat wij een dergelijk verzoek in ieder geval moeten afwijzen wanneer: A) het bezwaarschrift is gericht tegen het niet op tijd nemen van een besluit. B) tegen het besluit door een andere belanghebbende ook een ander bezwaarschrift is ingediend waarin zo’ n verzoek niet is gedaan en dit bezwaarschrift ontvankelijk is. Wij stemmen alleen in met het verzoek om de bezwaarschriftenprocedure over te slaan, wanneer de zaak daarvoor geschikt is. Wanneer dit het geval is, zenden wij het bezwaarschrift door aan de bevoegde rechter.

Proceskostenvergoeding Tot slot wijzen wij u er nog op dat u op grond van artikel 7:15, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht bij ons – voordat wij een besluit hebben genomen op uw bezwaarschrift – een verzoek kunt indienen om de kosten die u redelijkerwijs in verband met de behandeling van uw bezwaarschrift moet maken, te vergoeden. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om kosten van rechtsbijstand, kosten van een getuige/deskundige; reis- en verblijfkosten, kosten van uittreksels uit openbare registers, telefoongesprekken. Bij het indienen van zo’n verzoek moet u het bedrag van de vergoeding aangeven en stukken overleggen waaruit blijkt dat u deze kosten daadwerkelijk heeft gemaakt. Bij het besluit dat wij op het bezwaarschrift nemen, wordt tegelijkertijd een besluit genomen op een ingediend verzoek om vergoeding van de kosten.

 

Naar boven