Vaststelling bestemmingsplan “BG Noord, deelplan Kerkweg 8 te Pesse” (rectificatie)

Logo Hoogeveen

 

Per abuis is op 18 maart 2020 deze publicatie gepubliceerd onder de gemeente De Wolden in plaats van de gemeente Hoogeveen. Vandaar dat deze rectificaie plaatsvindt. Verder blijft de publicatie zoals hieronder wordt weergegeven in stand.

 

Het college van B&W maakt bekend dat de gemeenteraad op 27 februari 2020 voor de percelen aan de Kerkweg in Pesse, kadastraal bekend Hoogeveen, sectie V, nrs. 476 en 682 een bestemmingsplan gewijzigd heeft vastgesteld. Met dit bestemmingsplan is het bouwvlak behorende bij de bestemming “Wonen” (zoals deze in 2012 is verkregen middels een ruimte-voor-ruimte-procedure) verschoven, zodat de woning elders op het perceel gerealiseerd kan worden. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan de verbeelding gewijzigd door een strook met de bestemmingen “Wonen” en “Tuin” te veranderen in “Agrarisch”. Hierdoor zijn er ook regels behorende bij de bestemming “Agrarisch” toegevoegd.

 

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “BG Noord, deelplan Kerkweg 8 te Pesse” ligt van 19 maart 2020 tot en met 29 april 2020 ter inzage bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. U kunt de stukken ook raadplegen op www.hoogeveen.nl/inzage  en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0118.2018BP8006016-VG01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging beroep instellen tegen de vastgestelde bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Een belanghebbende is iemand die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht. Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de ter inzagetermijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in principe in werking op 30 april 2020. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

 

Naar boven