Vastgesteld bestemmingsplan ‘Peppellaan 38_Wilgenstraat 5-7_Westermaatweg 14’, Aadorp

Logo Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 17 december 2019 het bestemmingsplan ‘Peppellaan 38_Wilgenstraat 5-7_Westermaatweg 14 ( planid: NL.IMRO.0141.00083-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Ter plaatse van de Wilgenstraat 5 en de Peppellaan 38 te Aadorp bevindt zich een bedrijfsperceel met bedrijfsbebouwing en een bedrijfswoning. Het bedrijfsperceel was voorheen in gebruik door een autobedrijf.

Er is verzocht om dit het bedrijfsperceel te herontwikkelen naar vijf grondgebonden starterswoningen en drie appartementen. Om de ontwikkeling mogelijk te maken blijft de bedrijfswoning aan de Wilgenstraat 5 behouden, maar wordt bestemd naar een woonbestemming. Daarnaast wordt het bedrijfsperceel aan de Wilgenstraat 7 ook bestemd naar een woonbestemming, waarbij de beperkte bedrijfsactiviteiten naar huidige aard en omvang kunnen worden blijven uitgeoefend. Tenslotte wordt het agrarische perceel aan de Westermaatweg 14-14a ook bestemd naar een woonbestemming. Ten behoeve van het plan is geen exploitatieplan opgesteld.

Hiervoor heeft het ontwerpbestemmingsplan Peppellaan 38_Wilgenstraat 5-7_Westermaatweg 14 ter inzage gelegen. Er is één zienswijze ingediend.

Wijziging van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Peppellaan 38_Wilgenstraat 5-7_Westermaatweg 14’ vervat in het GML- bestand NL.IMRO.0141.00083-BP31, met ondergrond BGT versie 18-10-2018, is gewijzigd vastgesteld de wijzigingen betreffen:

Verbeelding:

- Aanpassen van de maatvoering aanduiding bouwhoogte in het appartementencomplex voor het deel dat 13 meter hoog mag zijn;

- Toevoegen van de maatvoering aanduiding bouwhoogte in het appartementencomplex voor het deel van 10 meter hoog mag zijn;

- Aanpassen van een deel van de bestemming “Wonen- Stadsrand” naar de bestemming “Agrarisch”;

Regels:

- Toevoegen artikel 3 “Agrarisch- 1” en doornummeren van vervolg artikelen;

- Aanpassen bestemming “Wonen – Stadsrand”, artikel overige bouwwerken door toevoegen maximum oppervlakte aan overige bouwwerken;

- Toevoegen van wijzigingsbevoegdheid aan de bestemming Wonen- Stadsrand;

- Aanpassen van algemene procedure regels;

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Peppellaan 38_Wilgenstraat 5-7_Westermaatweg 14’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 8 januari 2020 tot en met dinsdag 18 februari 2020 ter inzage bij het Klantcontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om het plan in te zien.

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Peppellaan 38_Wilgenstraat 5-7_Westermaatweg’ is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’. 

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep ingesteld worden door een belanghebbende:

- die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

- aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

- bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde terinzage termijn van zes weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven